Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hille tappade poäng på märkligt domslut

Hille IF hade ledningen med 1–0 och spelet under kontroll när bara minuter återstod av bortamötet med Trönö.
Då hände plötsligt allt – och matchen slutade 2–2 sedan hemmalaget kvitterat på ett märkligt vis på övertid.

Annons

Hille fortsätter att ha problem med målskyttet i herrtrean. I går borde laget ha haft en betydligt större ledning än 1–0 när matchen mot Trönö gick in i sitt slutskede.

I 83:e minuten kvitterade Trönö till 1–1, men Samir Balic som gjorde Hilles 1–0-mål, slog en hörna i 90:e minuten som tog på en hemmaspelare och in i mål till 2–1 för Hille.

Men hemmalaget såg sin chans och hade inte gett upp och på övertid kvitterade Trönö ännu en gång – men det skedde på ett mycket märkligt sätt.

Hilletränaren Björn Engelaar berättar:

– Vi blir lite nervösa och de börjar slå långt mot vårt mål på övertiden och får en hörna. Bollen spelas in och tar på handen på en av våra spelare och domaren blåser straff – inte mycket att säga om, förklarar Engelaar.

Men det som hände sedan gjorde honom och resten av Hillegänget arga och konfunderade.

– När domaren blåser straff slutar vi att spela. Men en av deras spelare skickar ändå in bollen i mål – och domaren godkänner det. Jag har aldrig varit med om något liknande.

• Varför blev det inte straff?

– Ja, det fattar inte jag. Domaren (Bekir Jusufbasic från Uppsala) sa till mig att det var en ”fördröjd signal”, ungefär som om man ger fördel ute på planen. Men jag sa till honom att när du ger fördel blåser du inte i pipan. Men han stod på sig och sa att han gjort rätt. Men jag vet inte, jag har aldrig hört talas om att det finns något som heter fördröjd signal.

Björn Engelaar suckar, men konstaterar samtidigt att Hille skulle ha gjort fler mål och avgjort matchen tidigare.

– Sedan hade kanske de satt straffen ändå och det blivit 2–2 i alla fall. Men vi slutade ju att spela när han blåste och fick inte ens chansen, säger Hilles tränare.

TRÖNÖ–HILLE IF 2–2 (0–1)

Målen: 0–1 (20) Samir Balic, 1–1 (83) Christian Höijer, 1–2 (90) Självmål, 2–2 (90+3) Per Olsson.

Domare: Bekir Jusufbasic, Uppsala.

Publik: 160.

Hilles tre stjärnor

3: Samir Balic, f

2: Jonas Jonesson, f

1: Mattias, Andersson, mv

Mer läsning

Annons