Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hille tog klivet upp i trean

Hille som i år spelade sin 24:e säsong i fyran kunde igår hemma på Ip för första gången säkra en plats i division 3 detta efter att laget vunnit seriefinalen över Skutskär med 3–2.

Annons

Laget gjorde sin första division 4 säsong 1960 och då blev det en jumboplats efter att laget vunnit endast fyra matcher och spelat två oavgjorda.

Hille är värda den här seriesegern då laget i år spelat den bästa fotbollen av samtliga lag och så var det även i gårdagens seriefinal, även om det var Skutskär som chockade och gjorde matchens första mål redan efter tre minuter.

Detta bekom inte hemmalaget som fortsatte med sin offensiva fotboll och elva minuter senare hade laget vänt till en 2–1 ledning.

– Klart jag vill fortsätta i trean med de här grabbarna, men jag måste hem och förhandla med frugan, sade lagets tränare Björn Engelaar efter segern.

Hille gjorde en riktigt bra första halvlek men att det stod 2–2 i paus var mycket en tillfällighet då Skutskärs Peter Jacobsson på rop av lagspelare, ”prova”, satte Peter ett långskott rakt upp i krysset bakom en chanslös Mikael Wennman i Hillemålet.

Den andra halvan blev inte lika bra då Hille i första hand bevakade sin viktiga poäng.

Skutskär som kom till spel utan tre tunga namn gjorde ingen dålig match men Hille är bra och det skall bli kul att följa laget i en högre serie.

– Vi har en bra stomme, men visst måste vi förstärka laget, fortsatte Engelaar.

I matchens slutskede kunde inhopparen Robin Puiras sätta dit det rättvisa segermålet och Hille är ett division tre lag – GRATTIS.

– Det är träning på måndag, och är jag lycklig nu så blir jag ännu lyckligare om B-laget kvalar upp i femman, avslutade Björn Engelaar.

0–1 (3)Robert Söderhäll, 1–1 (8) Anders Sundberg, 2–1 (14) Marcus Blomkvist, 2–2 (39) Peter Jacobsson, 3–2 (90) Robin Pulras.

Mikael Mossberg, Sandviken.

7–2.

Daniel Lundberg, Henrik Nilsson. Skutskär: Robert Söderhäll, Daniel Holmgren, Christoffer Hillbom.

Över 300.

Anders Sundberg, Jonas Jonesson, Erik Wallner.

Peter Jacobsson, Viktor Lundberg, Christoffer Hillbom.

Mer läsning

Annons