Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors förlorade mot seriejumbon

Hofors hade fyra raka segrar hemma på Stålringen. När det för första gången blev spel på naturgräset blev det förlust. – Men det berodde nog inte på underlaget, suckade Hoforstränaren Fredrik Lindholm efter 2–3 mot Korsnäs.

Annons

I stället var det den bedrövliga starten som var orsaken till tvärstoppet. Efter tio minuter ledde Korsnäs med 2–0 och hade verkligen utnyttjat den kraftiga medvinden som laget dessutom hade.

– Precis. Det var svårspelat och vi kom helt fel in i det här. Sedan blev det för tufft att ta ikapp även om jag tycker att vi gjorde ett bra försök och skapade tillräckligt i andra halvlek för att få med i alla fall en poäng, sa Lindholm.

En träff i kryssribban i första halvlek och sedan en jättechans på tilläggstid när Amin Nafati satte bollen i stolpen. Där var kvitteringen riktigt nära.

Det var kamp mellan Hofors och Korsnäs. Här är det Hofors Patrick Mulyanti som försöker ta sig fram. Men Hofors förlorade till slut med 3–2.

Men det ska också sägas att Korsnäs missade en gyllena chans när Hoforsmålvakten Armin Bisevac gjorde en fin räddning på Linus Bolins för löst slagna straff.

Just Linus Bolin var annars Korsnäs bästa spelare från sin vänserbacksposition. Han gjorde ju ett gästspel i Gefle IF:s allsvenska trupp 2009 och det syntes direkt att han fortfarande äger en hel del kunnande.

– Klart jag kommer ihåg tiden i Gefle. Det var ju i allsvenskan. Nu är det ju lite längre ner i divisionerna. Men det spelar ingen roll att det är division 3 södra norrland – det är alltid lika skönt att vinna, sa Linus och log.

Målet han gjorde fram till 2–0 var klass – då gjorde det inget att han missade straffen.

– Extra skönt att vi kunde hålla undan där på slutet fast det var svettigt...

Hofors reducerade till 3–2 tre minuter före slutet och var då bara en stolpträff ifrån poäng.

– Det här var den skönaste segern jag har varit med om på väldigt länge. Det var ju första segern för säsonger dessutom efter tre oavgjorda matcher tidigare, summerade Korsnässpelaren den här trepoängaren.

– Korsnäs är inte så dåliga som tabellsituationen anger. Det är lätt att stirra sig blind på den. Men det var inte heller våran kväll. Nu ska vi försöka ta Bollnäs borta i helgen i stället, sa Hoforstränaren.

Hofors–Korsnäs 2–3 (1–2)

Målen: 0–1 (4) Haris Sinanovic, 0–2 (10) Linus Bolin, 1–2 (28) Joel Folkesson, 1–3 (75) Haris Sinanovic, 2–3 (87) Patrick Mulyanti.

Domare: Mattias Falk, Gävle.

Mer läsning

Annons