Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huge derbyvann – då sågade tränaren laget

Huge vann toppderbyt mot IFK Gävle med 2–1, då passade tränaren Leif Ek på att såga laget.

– Det här var den sämsta matchen vi gjort för säsongen, sa han.

Annons

Det var trean mot fyran i tabellen och ett hett derby där tre poäng skulle betyda häng på serieledande Gustafs Goif. Mycket skulle handla om IFK Gävles långbollar och Huges målvakt Anna Söderhäll-Eks toppmatch.

– IFK springer hela tiden och sen har de Jocke (Carlson, IFK:s tränare) som står på sidan och skriker ”gå, gå, gå”. Det är som en jäkla megafon, sa Huges tränare Leif Ek.

Men allting började med att hemmalaget tog ledningen efter en kvart på ett mycket vackert mål av Tove Wahlén som drog till med ett direktskott utanför straffområdet.

I slutet av halvleken kämpade IFK Gävle för att få till en kvittering innan paus - och det var nära flera gånger om. Men på bland annat två frilägen stod Söderhäll-Ek i vägen.

– Enligt mig är hon den bästa målvakten i distriktet, berömde tränaren Leif Ek medan motståndartränaren Jocke Carlson inte var lika nöjd med de uteblivna målen i den första halvleken.

– Jag är nöjd med allting utom resultatet. Vi kan inte spela så mycket bättre än så här, men vi måste få ordning på fötterna framför mål.

Hur konstigt det än låter var det förlorande lagets tränare nöjd, medan det vinnande lagets tränare inte alls var nöjd.

– Jag tror inte vi slår två passningar i rad som går till rätt adress. Vi s-k-a spela bättre än så här, sa Leif Ek.

Det tog nästan 40 minuter av den andra halvleken innan det andra målet kom och återigen var det hemmalaget Huge som gjorde det. Den här gången var Sandra Wallstedt mycket påpassligt framme och kunde raka in bollen. Då kändes matchen avgjord.

Men bollen hann inte mer än att sparkas igång så var det match igen. 1–2 av Tova Persson.

Men trots ett par riktigt bra chanser lyckades inte IFK få in nån mer boll bakom Söderhäll-Ek.

För IFK Gävle blev det en bitter kväll, men det fanns ändå en god nyhet. Johanna Ekström hämtas hem från Brommapojkarna och är spelklar redan till nästa derby. Som den gången är mot Valbo.

– Det är en jättebra fotbollsspelare som är en ledarfigur. Hon har en uppoffrande spelstil som en tränare gillar att se. Egentligen är vi inte i behov av en mittback, men hon är för bra för att vi ska tacka nej till henne, sa Carlson om Ekström som efter förra säsongen lämnade IFK Gävle för BP i division 1. Där blev hon snabbt lagkapten, men problem med trivsel har gjort att hon nu väljer att återvända till IFK Gävle.

För Huge blev det tre friska derbypoäng. Egentligen ska nästa match mot jumbon Rimbo som bara tagit två poäng på tio matcher ge tre nya poäng.

Men ett av dessa två poäng kom mot – Huge.

– Vi hade tur som klarade 1–1 hemma mot dem då och spelar vi inte bättre än så här kommer vi att förlora matchen mot dem på lördag, sa Ek.

 

Mer läsning

Annons