Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huge hade lekstuga mot Stensätra

Gästrikederbyt mellan Stensätra och Huge blev aldrig spännande.

Huge vann med hela 7–0 på Skogsvallen.

Annons

– Det är skönt att bra spel resulterar i vinst, säger Huges tränare Anders Markström.

Spelet de första tio minuterna var jämt. Faktum var att Stensätra hade aningen mer press och gnista. Men när Louisa Hübinette fick bollen över Stensätras mållinje efter dessa tio minuter så övergick spelet helt i Huges favör.

Fem minuter därefter gick en boll som liknade ett inlägg från Maria Erikssons fot in i mål och kvarten senare kom även 3–0 efter ett fint lagspel och ett säkert avslut av Sanna Björk.

Innan halvtid, närmare bestämt i den 45:e minuten, så utökades ledningen ytterligare efter att Alva Egebrand lyckats med ett högt långskott.

Tio minuter in i den andra halvleken var det dags igen. Denna gång var det Tove Eriksson som var sist på bollen efter en hörna. Fem minuter senare styrde Maria Vasiljeff in en frispark från Moa Lennartsson, Moa som tio minuter efter assisten satte matchens sista mål efter ett välplacerat skott.

I de sista minuterna av matchen fick Stensätras inhoppare i målet för dagen, Hanna Carlborg, flera gånger rädda sitt lag från att förlora med ännu fler mål.

Stensätra IF var trots de många insläppta målen inte helt utan chanser i matchen. Med en vass Rebecka Dahlberg så dök flera reduceringsmöjligheter upp för Sandvikentjejerna.

– Vi hamnade fel och hade dålig kommunikation, var svaret som Stensätras spelare Amalia Sörlien gav på frågan varför hennes lag förlorat så stort på hemmaplan.

Malin Qvarnström, före detta Stensätra, var en av få Hugespelare som inte nätade i matchen. Trots detta var hon den överlägset bästa spelaren på planen med sitt bländande spel:

– Det är grymt skönt att få vinna mot min gamla klubb och det känns väldigt bra att vi har en sådan bredd i laget att sju olika spelare står för målen.

Mer läsning

Annons