Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huge hakar på i toppen

Huge stod för en fin insats när man i går lyckades vända uddamålsunderläge till vinst 2–1 borta mot Selånger i division 2. Segern satt hårt inne och Huge fick kämpa hårt i en fysisk match. – Det kändes lite som att vi redan gått på sommarlov, säger Huges tränare Leif Ek.

Annons

Strecket eller toppen var frågan före matchen. Vid vinst mot Selånger skulle Huges damer haka på i toppstriden i division 2. Vid förlust närmade sig nedflyttningsstrecket i den mycket jämna tabellen.

Huge inledde matchen bra och skapade både hörnor och hade några skott på mål.

– Efter inledningen dör vi lite. Kanske gick det lite för lätt, säger Huges tränare Leif Ek.

Selånger verkade föga imponerade av Huges inledning och tog istället själva ledningen med 1–0, vilket var halvtidsresultatet.

– Det var en fysisk match där vi gick ner oss lite, säger Leif Ek.

I andra halvlek ändrade Huge på spelet och spelade ännu mer offensivt.

Man skapade fler och fler chanser och fick utdelning när skyttedrottningen Mikaela Andersson utnyttjade ett friläge i 68:e minuten, hennes 12:e mål för säsongen. Hon rundade målvakten och rullade in kvitteringen.

Segermålet dröjde ända till den 80:e minuten.

I en tilltrasslad situation i målområdet framför Selångers målvakt lyckades Johanna Lingvall få ett ben på bollen och forcera in 2–1.

– Jag är inte nöjd med hur vi spelade. Inledningen och andra halvlek vad godkänd, men vi kan mer spelmässigt. Det kändes lite som att vi redan gått på sommarlov, säger Leif Ek och syftar på det månadslånga serieuppehållet som stundar.

Nykomlingen Huge har gjort en mycket fin vårsäsong och kan vara nöjda med en andraplats bakom Team Hudik.

Marlene Ejerås.

Mikaela Andersson och Johanna Lingvall.

3: Caroline Vestmark

2: Johanna Pettersson

1: Johanna Lingvall

Mer läsning

Annons