Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huge har kvalplatsen inom räckhåll

Seger 4–1 (4–0) över Dala-Järna och IK Huge har fortfarande kvalplatsen till div 2 inom räckhåll. – Vi står över nästa omgång, vi får förlita oss på andra lag, men det vi kan göra är att vinna våra två återstående matcher och se hur långt det räcker, kommenterade Hugetränaren Henrik Isaksson.

Annons

Huge innehar andraplatsen med ett poängs försprång ner till Kvarnsveden och två poäng ner till Rengsjö, båda har dock en match mindre spelade.

Det kommer att bli en dramatisk upplösning då topplagen även möter varandra i de sista omgångarna.

Gästande Dala-Järna ligger i ingenmansland och hade inget att spela för. Det blev en riktigt tråkig tillställning på ett regnigt Kastvallen. Huge fick dock en drömöppning, 1–0 i den andra spelminuten och minuten senare nådde Janne Olsson högst och nickade in 2–0.

– En jättebra inledning där vi avgör, sa Isaksson.

Men det varade inte länge. Huge slappnade av och spelet blev rörigare och man gjorde det svårt för sig. Men stundtals skärpte man koncentrationen och tog tillvara de ytor man bjöds på och rullade lätt ut ett stillastående Dala–Järna. Huge imponerade inte utan man gjorde vad som behövdes.

– Okej insats men vi blev lite bekväma, sa Isaksson.

I andra halvlek hände ingenting. Det var stiltje åt båda håll, något långskott var vad som presterades. Det var avvaktande och fortsatt stillastående spel åt båda håll.

– Vi tog inga löpningar, tror kanske att SIF–matchen satt i benen då vi spelade 120 minuter samt straffar, avslutade Isaksson.

Annons