Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huge hetast i derbyt

Huge tog tre viktiga poäng mot Sjötull i säsongens första derby på Kastvallen.

Huge var effektivast och kunde vinna med 3–1 i en tempofylld match.

Annons

Hemmalaget fick en utmärkt chans att ta ledningen redan efter en minut när domaren pekade på straffpunkten. Sjötulls målvakt Hussein Chith slängde sig åt rätt håll och räddade bollen till en resultatlös hörna.

Huge fortsatte att skapa chanser i inledningen av matchen och man behövde bara vänta en dryg kvart på ledningsmålet. Simon Fäger nådde högst med pannan på en hörna och nickade in 1–0.

Huges Meda Makaya fick en ypperlig chans att revanschera sig för straffmissen då han blev helt frispelad i straffområdet. Återigen stod målvakten i vägen. Revanschen skulle dock komma. Sjötullförsvaret hade problem med Makayas löpningar och på första halvlekens tilläggstid sprang han sig återigen fri och den här gången gjorde han inget misstag.

Huges tränare var nöjd med första halvlek.

− Vi gör en bra första halvlek. Matchbilden blir som vi tänkt. Sjötull tycker om att ha mycket boll men vi spelar rakare och är spetsigare, sa Henrik Isaksson.

I andra halvlek bytte Sjötull in Delil Cetin på mittfältet. Det visade sig bli ett lyckat byte. Efter en dryg timmes spel slog Cetin ett inlägg in i straffområdet. Bollen såg ut att toucha några spelare men gick istället rakt i mål. Sjötulls glädje blev kortvarig när Huges Meda Makaya fem minuter senare kunde sprinta ifrån försvaret och rulla in 3–1.

Huge är obesegrade på hemmaplan och behåller andraplatsen bakom Selånger.

− Vi är starka hemma, men även borta och enda förlusten är mot Selånger. Men vi gnuggar på varje match och kan inte fokusera på hur det går för Selånger, sa Henrik Isaksson.

Sjötull har varit bra borta men gick på pumpen mot Huge. Tränaren Carlos Santis var märkbart besviken över insatsen.

− Ja vad ska man säga? Fotboll vinner man med mål, Huge gör tre och vi gör ett. De får sitt 3–1-mål när vi flyttar upp. Men så är det att möta Huge, vi får ingenting gratis, konstaterade Santis.

JOAKIM MATTSSON

HUGE– SJÖTULL 3–1 (2–0)

Mål: 1–0 (17) Simon Fäger, 2–0 (45) Meda Makaya, 2–1 (66) Delil Cetin, 3–1 (72) Meda Makaya

Varning, Huge: Kristoffer Klang, Sjötull: Deniz Cetin

Domare: Mattias Falk, Gävle

Publik: 133

Huges tre stjärnor

3: Meda Makaya, f

2: Janne Olsson, b

1: Marcus Larsson, mf

Sjötulls tre stjärnor

3: Hussein Chith, mv

2: Björn Johansson, b

1: Salar Ali, mf

Mer läsning

Annons