Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huge la i en högre växel – då räckte inte viljan

Huge visade prov på sin skicklighet när de tämligen enkelt spelade ut hemmalaget Strömsbro och vann med 9–0.
– Vi kämpar för varandra men i matcher som denna så räcker det inte alltid till, säger Strömsbros tränare Eva-Lotta Persson.

Annons

I matchens inledande tio minuter bestod spelet för det mesta av passningsspel på mitten. Strömsbro kände på IK Huge samtidigt som IK Huge kände på Strömsbro.

Men när ett inlägg från kanten passerade Strömsbros målvakt och nådde Huges Ida Markström var nollan spräckt. Strömsbro bet ihop och fortsatte att kämpa men ytterligare ett bakslag kom när samma Ida Markström tryckte in tvåan från misstänkt offsideposition.

Därefter lade Huge in sin fruktade högre växel och gjorde tre mål till på en kvart innan slutet på den första halvleken.

Den andra halvleken inleddes som den första slutade. Tove Eriksson gjorde omgående 6-0 för sitt Huge innan Strömsbro fick kontroll på sitt försvarsspel.

Tove Eriksson, en av matchens tre tvåmålsskyttar, var efteråt nöjd över vinsten men samtidigt missnöjd över sitt lags spel:

– Det är alltid skönt att vinna ett derby men vi hade kunnat göra ännu fler mål. Strömsbro lyckades sänka vårt tempo i matchen och vi lyckades inte höja det till vår högsta nivå.

Anders Markström, Huges tränare, var även han nöjd med vinsten och påminde om matchen mot IFK Gävle förra veckan:

– Vi tog med oss både tempo och känsla från den matchen, vilket vi hade nytta av idag.

En av Huges bästa spelare, Malin Qvarnström, flyttade nyligen till USA för collegestudier, men resultatet 9–0 och sex olika målskyttar visar att Huge är ett lag med en otrolig bredd.

– Det är lite av vår grej att ha en sådan bredd i laget att många kan göra mål. Vi visar det även idag och det känns fantastiskt, säger Anders, han fortsätter:

Eva-Lotta Persson, en av tränarna i Strömsbro, kunde ändå se ljust på tillvaron efter förlusten.

– Många av våra spelare gjorde division 2-debut i dag och alla dessa gjorde ett mycket bra jobb. I en match som denna är det viktigt att vara realistisk, visst hade det vart roligt att få göra mål, men vi satsade aldrig fullt på att vinna. Huge är ett lag som satsar mot avancemang till ettan medan vi satsar på att hålla oss kvar i tvåan.

Simon Isaksson

Mer läsning

Annons