Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huge nära – trots utvisad målvakt

När Huge fick målvakten utvisad efter en halvtimme och tvingades ställa en utespelare i mål kändes matchen körd.
Men laget kämpade bra mot Kvarnsveden och var nära en kvittering i slutet.
– Vi gjorde en helt okej insats, sa tränaren Leif Ek efter 1–2-förlusten.

Annons

Det var efter 33 minuter som olyckan var framme. Huges målvakt Anna Söderhäll-Ek blev lite tveksam i en utrusning och råkade ta bollen med händerna en halvmeter utanför straffområdet. Till allas, inklusive Huges tränare Leif Eks förvåning kom det röda kortet upp ur domarens ficka.

– Han kan blåsa frispark, han kan ge gult kort, men att visa det röda kortet...

– Jag menar, hon går ut och får bollen på armen, men det var inte ens en målchans och det är så många liknande situationer under en match där domaren inte ens blåser, sa Ek besviket.

In i mål fick backen Victoria Hallberg ställa sig. Hon började med att göra en benparad på första skottet. Hon gjorde faktiskt en riktigt stabil insats mellan stolparna och höll nollan i ungefär 20 minuter.

Elva minuter in i den andra halvleken kunde den mycket duktiga Julia Roddar göra matchens första mål och bara nio minuter efter ökade Sandra Rundgren på ledningen till 2–0.

Men Huge satte press i slutet och ”Mickan Andersson” reducerade med två minuter kvar. När Huge tryckte på som mest för en kvittering gick bollen upp på händerna på en Kvarnsvedenback i straffområdet.

– De hade fått poäng i volleyboll för den blockeringen, sa Ek ironiskt.

Nån straff blev det inte och Kvarnsveden som slog ut IFK Gävle i omgången innan besegrade Huge med 2–1 och är vidare i Svenska cupen.

Mer läsning

Annons