Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huge sätter press på serieledarna

Huge tog en säker hemmaseger mot Västerås IK. Matchvinnare blev Sanna Björk som gjorde två mål och skickar nu ut en varning till toppkonkurrenterna.
– Det här kommer vi att ta hem, säger vänsteryttern Sanna Björk.

Annons

Redan från första minut var det Huge som pressade på för ett ledningsmål mot bortasvaga Västerås IK. Hemmalaget, med Mikaela Andersson och Ida Markström på topp, malde på och skapade bra lägen inledningsvis. Det bästa läget hade Ida Markström som knorrade bollen förbi vänsterstolpen, efter ett fint inspel från höger av Tove Eriksson i den 6:e minuten.

Men det dröjde bara en minut till innan den livliga Sanna Björk fick hål på Västerås målvakt Malin Kuul.

– Det gick bra för mig idag och jag var sugen på mål. Jag kom förbi högerbacken och kunde sätta bollen i mål. Jag missade öppet mål senare i matchen och hade kunnat göra fler mål idag, säger Sanna Björk.

Vänsterspringaren gjorde slarvsylta av högerbacken Elisabet Axelsson i Västerås gång på gång och det såg ut att bli en jobbig eftermiddag för bortalaget.

Det dröjde dock till andra halvlek innan fler mål skulle komma och då var det förvånande nog bortalaget som gjorde det. Västerås såg farliga ut på fasta situationerna och kvitteringen kom också genom en frispark som Huges försvar hade problem med.

– De hade bra frisparkar och hörnor med inskruv. De satte press på vår målvakt och det blev ett olyckligt självmål av det. Jatta Aalto har ett bra tillslag, det visste vi om, säger Huges tränare Anders Markström.

Västerås IK fortsatte skapa farliga lägen på frisparkar direkt efter kvittering, men Sanna Björk hade andra planer. I 54:e minuten kom hon fri mot målvakten och missade en klar målchans. Bara två minuter senare fick hon ett nytt läge i djupled efter en fin skarv av Mikaela Andersson som ställde Västeråsförsvaret.

– Det kom en fin lång boll som Mikael skarvade till mig. Jag blev fri i djupet och jag tänkte om jag missar det här läget så går jag härifrån. Men jag satt den och vi tog ledningen.

Spiken i kistan slog Evelina Huldén in efter ett fint anfall och avslut från högerkanten. Serieledarna Västerås BK vann också sin match igår, vilket gör att Huge är kvar på andraplatsen, tre poäng bakom. Sanna Björk bygger nu upp lagets chanser inför framtiden.

– Det ser ljust ut och vi är i jäkligt bra form. Dessutom hade vi två spelare borta idag också som brukar starta. Vi har en bra första elva och en riktigt bra bänk.

Huges tränare Anders Markström är dock lite mera tillbakadragen när det gäller lagets jakt på uppflyttning.

– Vi spelar våra matcher och så får vi se vad som händer på vägen. Vi tog en fin revansch idag på Västerås IK, och nu sätter vi fokus på nästa match mot Västanfors.

$1

HUGE–VÄSTERÅS IK 3–1 (1–0)

$1

Målen, Huge: Sanna Björk 2, Evelina Huldén 1. Målet, Västerås: Självmål.

$1

Publik: 55

$1

Huges tre stjärnor

$1

Sanna Björk, mfHHH

$1

Mikaela Andersson, fHH

$1

Maria Eriksson, bH

Mer läsning

Annons