Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huge vann utan skönspel

Huge avslutade vårsäsongen med en 2–0-seger hemma mot Medskogsbron. Men det var varken vackert eller speciellt sevärt. – Vi gör en riktig skitmatch men det är poängen som är det viktiga, säger tränaren Henrik Isaksson.

Annons

Huges tredje raka seger innebär att Gävlelaget har fortsatt bra häng på andraplatsen när sommarvilan nu stundar.

Men frågan är om hemmaspelarna inte tog ut semestern lite väl tidigt i går. För efter en lovande inledningskvart med flera bra chanser tappade Huge mycket av det spel vi annars vant oss att se laget prestera på hemmaplan.

– Vi går ner oss efter första kvarten, blir passiva vilket orsakar problem i både försvars- och anfallssspelet, menade Hugetränaren.

Mycket kamp, betydligt mindre skönspel och väldigt få målchanser. Underhållningen var inte den bästa på Kastvallen men några godbitar fanns där ändå.

För som en blixt från klar himmel kom ledningsmålet efter 37 minuter och det var snyggt.

Och det var Tobias Molén, vem annars, som slog till.

Anfallskollegan Simon Fäger svarade med en läcker yttersida för framspelningen och Molén rullade fri med målvakten kallt in ledningsmålet, hans tionde för säsongen.

Andra halvlek blev den första lik. Ställningskrig.

– Det är klart man blir orolig när vi inte får tag i spelet men samtidigt skapar de inte mer än några skott utifrån. Ser man till matchen som helhet tycker jag att vi vinner rättvist. Det är vi som skapar det bästa, menade Hugetränaren.

Utan att imponera var ändå Huge nära ett avgörande ett par gånger om och till slut kom det.

På stopptid när bortalaget flyttat upp i jakten på en kvittering kontrade hemmalaget och 19-åringen Simon Fäger kunde forcera in 2–0, hans första mål sedan återkomsten från SIF för dryga månaden sedan.

– Ser man chansmässigt tycker jag vi vinner rättvist, menade Fäger som med ett mål och en assist blev något av matchvinnare.

Segern innebär att Huge har ett bra läge efter halva serien och Simon Fäger är optimistisk inför fortsättningen.

– Jag tror på oss, jag tror vi kniper minst andraplatsen. Vi har blivit bättre och bättre, säger han och tar en klunk vatten.

Mer läsning

Annons