Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Gävle har inte gett upp drömmen om norrettan

IFK Gävles jakt på avancemang till norrettan går vidare.
Spelarna är överens – laget ska dit.
– Det gäller att ta chansen när den finns, säger tränaren Jocke Carlson.

Annons

Fem omgångar återstår av division 2 norra Svealand, och IFK Gävle ligger tvåa på samma poäng som serieledande Gideonsberg.

Det lag som vinner serien går till kvalet där tre lag gör upp om två platser i nästa års norretta.

IFK Gävles målsättning inför säsongen var att bli sämst femma i serien – men nu finns alltså ett avancemang inom räckhåll.

Då slår Jocke Carlson fast:

– Det är lika bra att hänga på, när vi väl har chansen ska vi försöka ta den. Vi kommer inte att be om ursäkt om det skulle räcka hela vägen.

– Man vet inte hur det eventuellt skulle se ut nästa år i tvåan, om vi skulle få en liknande möjlighet. Det kan hända mycket, så därför är det bäst att satsa på avancemang redan nu.

I dag står Gimo för motståndet, på bortaplan. Hemma på Brynäsvallen i slutet på maj hämtade IFK Gävle in ett 3–0-underläge till slutresultatet 3–3.

– Första halvleken i den matchen är kanske vår sämsta den här säsongen, det är ingenting att vara stolt över. Men det var starkt av oss att vända, säger Jocke som hoppas att laget är med från början den här gången.

– Det är en fördel om vi är vakna ordentligt. Vi ska koncentrera oss på vårt spel och göra det vi är bra på. Vi lever mycket på vår energi och springer sönder väldigt många lag. Det ska vi försöka med även i den här matchen.

På Kastvallen väntar derby mellan tabellfemman Huge och jumbon Valbo.

Så spelar IFK Gävle: Kaisa Nilsson – Josefine Wingqvist, Julia Andersson, Elin Holmgren, Johanna Kallio – Emma Moberg, Alva Egebrand, Sigrid Persson, Tova Pehrson – Isabelle Haaranen, Louice Frank.

Avbytare: Pernilla Olsson (mv), Mikaela Sundlöv, Johanna Fyhr, Karin Lindström, Sandra Törnros.

Mer läsning

Annons