Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Gävle satsar vidare mot ettan

IFK Gävle satsar på en snabb återkomst i division 1.

Klubben har gjort klart med ännu en amerikanska samt mittfältaren Josefin Siggstedt från Mohed.

Annons

Det var klart sedan tidigare att ytterbacken Jamie DeAraujo återvänder för ytterligare en säsong i IFK Gävle, som ju åkte ur norrettan i höstas.

Nu får hon sällskap av landsmaninnan Jackie Bachteler som tidigare spelat för Boston Aztecs (farmarlag till Boston Breakers i proffsligan WPS) och senast tillhörde GBK Kokkola som blev tvåa i finska division 2.

Bachteler provtränade med Gävle i höstas och gav ett positivt intryck.

– Hon är defensiv mittfältare, en jätteskicklig spelare. Det är bara att tacka och ta emot att hon vill komma, säger tränaren Jocke Carlson.

Josefin Siggstedt är ännu en i raden av spelare som klubben hämtar från Hälsingland. Mittfältaren har de senaste åren varit den mest framträdande spelaren i Moheds SK, som pendlat mellan division 2 och division 3.

– Hon är riktigt bra och kommer absolut att förstärka vårt lag, säger Carlson.

Vad gäller amerikanskorna återstår det att se om de kan spela hela säsongen. Det är bara i allsvenskan och division 1 som man får spela på fotbollsvisum, enligt Carlson, så DeAraujo och Bachteler får i första hand komma till Gävle som turister i tre månader.

– Sedan får man gå till migrationsverket och söka uppehållstillstånd, och eventuellt kanske vi behöver fixa en sysselsättning åt dem. Eller så får de åka hem över uppehållet i juli, den lösningen finns också. Men målet är att de ska vara här hela tiden.

IFK Gävle vill ha en liten trupp och har värvat färdigt om inget extra dyker upp. Målet är en snabb återkomst till landets näst högsta serie.

– Meningen med att tacka ja till platsen i ettan var att få erfarenheten. Det var otroligt roligt även om vi fick mycket stryk och både jag och tjejerna vill tillbaka, säger Carlson.

Mer läsning

Annons