Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Gävle siktar på tre poäng mot topplaget Bollstanäs

Annons

INFÖR NORRETTEAN. Tre matcher återstår innan sommaruppehållet och IFK Gävle kliver in till matchen hemma mot Bollstanäs i dag som nästjumbo – och med tre poäng i sikte.

– Det spelar ingen roll vilka vi möter, om det så är ett topp- eller bottenlag. Vi har goda möjligheter att slå alla, säger tränaren Jocke Carlson.

Största hotet hos motståndarna kommer förstås vara ex-djurgårdaren, Linda Fagerström.

– Hon styr väldigt mycket av deras spel. Men vi tänker inte sätta någon punktmarkering på henne eller så. Det gäller att spela tight över hela plan, säger Jocke.

Han fortsätter:

– Bollstanäs är i helhet ett väldigt offensivt starkt lag och fyller på med både den ena och den andra. Som det sett ut tidigare för oss, tror jag vi har gått i en liten fälla på hemmaplan och trott att vi ska föra varje match. Men matcherna är unika och det gäller att anpassa sig och acceptera matchbilden.

Laget kommer vara detsamma som startade i 0–0-matchen senast mot Alvik. En ändring görs på bänken, då Lousie Frank ersätter Sophia Hedman som tillsammans med Anna Söderberg fått ledigt i och med studenten.

Sedan tidigare är Emma Lagnemyr långtidsskadad.

– Det känns som vi hade bra metodik och bra taktik senast mot Alvik – och det ska vi fortsätta med, avslutar Jocke Carlson.

Mer läsning

Annons