Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Gävle tackar ja till gratisplats i ettan

IFK Gävle tackar ”ja” till den erbjudna friplatsen i division 1. Det beslutades på klubbens styrelsemöte i helgen.
– Vi kommer att få göra skäl för vårt kunnande, säger tränaren Jocke Carlson.

Annons

Som Sporten tidigare berättat har IFK Gävle erbjudits en friplats i division 1 den här säsongen. Ett erbjudande klubben nu alltså väljer att tacka ”JA” till och det var en enig styrelse som samlades till möte i lördags.

– När vi fick frågan i torsdags så var det egentligen unisont. Klart att vi ska haka på. Jag tycker att det har varit en positiv inställning från början, säger Jocke Carlson.

Beslutet innebär att IFK nu har en seriepremiär i Norrettan den 16:e april att se fram emot.

– Vi kommer att få göra skäl för vårt kunnande men vi är villiga att anta utmaningen, det är ett härligt erbjudande, fortsätter Jocke.

Beslutet att spela i ettan innebär samtidigt att kraven på klubben höjs, såväl sportsligt som ekonomiskt och organisatoriskt. Och här finns det mycket att jobba med, menar Jocke.

– Det kommer att bli ett tufft jobb för hela föreningen. Vi måste locka nya sponsorer och intäkter och organisatoriskt att vi växer som förening. Sen sportsligt så måste vi ju kanske få in några spelare till.

– Det största hotet är organisationen, att det inte är tillräckligt mycket folk som jobbar runt laget, det är där som vi ser att vi är väldigt tunna.

IFK spelade också träningsmatch i går mot Sunds och det blev förlust med 1–4. Nästa helg är det genrep borta mot Hudiksvall.

IFK GÄVLE–SUNDS IF 1–4 (0–2)

Målet, IFK: Josefin Vingkvist.

Bäst i IFK: Josefin Vingqvist.

Mer läsning

Annons