Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Göteborg knockade Oremos Djurgården

På Gamla Ullevi ska det tydligen göras många mål.
Redan i paus ledde IFK Göteborg över Djurgården med 4–0.
När domaren blåste av matchen stod det 6–0.

Annons

Göteborg spelade en blixtrande fotboll i den första halvleken i sin hemmapremiär på den nya arenan. Redan efter drygt fem minuters spel ledde laget med 2–0 och dominerade spelet totalt.

– Jag tycker vår första halvlek var magnifik, sade Göteborgs tränare Stefan Rehn.

Glömd var den snöpliga förlusten mot Helsingborg i den allsvenska premiären. IFK Göteborg fortsatte att pressa tillbaka Djurgården. Oftast var det just på högerkanten som Göteborg drev upp sina anfall och kom gång efter gång förbi Djurgårdens försvar.

Tobias Hysén rev upp stora sår på Djurgårdens vänsterkant och skapade chans efter chans i den första halvleken.

Det var också Hysén som svarade för Göteborgs mål nummer tre och fyra. Båda gånger överlistade han målvakten Pa Dembo Touray genom att skjuta i den bortre burgaveln.

– Vi hade stora problem med Göteborgs organisation i den första halvleken. Det blev alldeles för stora ytor ute på kanterna som Göteborg skickligt utnyttjade, sade Djurgårdens tränare Zoran Lukic.

Göteborgs attackfotboll mattades i den andra halvleken och Djurgården kom högre upp i banan. Den blåvita backlinjen spelade dock mycket stabilt och några större farligheter skapade inte Djurgården.

– Vi tappade kanske lite på koncentrationen i den andra halvleken, men jag tycker att killarna visade på en mental styrka som kunde vinna den här matchen, sade Stefan Rehn.

– Kraven på dem är höga och det var första hemmamatchen.

Matchens mål svarade Ragnar Sigurdsson för när han gjorde Göteborgs femte mål. Han lade upp bollen en bit in på egen planhalva för att slå en frispark. Han såg att Touray stod långt och satsade på att slå bollen direkt på mål. Bollen gick i en hög båge över Touray som var helt chanslös.

– Det var en delikatess, sade Rehn.

Zoran Lukic var mycket besviken med lagets insats.

– Förhoppningsvis var detta vår sämsta match för denna säsongen, sade han med en suck.

Mer läsning

Annons