Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen Wiklöf – men Gauffin gör comeback

Det blir ingen Mathias Wiklöf i Sandvikens IF.
Kontraktsförhandlingen har avslutats.
Däremot återvänder oväntat Christian Gauffin.

Annons

SIF och Mathias Wiklöf har fört diskussioner i två månader, men lyckades aldrig komma överens.

Wiklöf har ett gällande kontrakt med IFK Mariehamn som måste lösas – och ville sedan skriva ett ettårsavtal med SIF alternativt bli uthyrd fram till sommaruppehållet.

SIF ansåg sig inte ha råd med någon av de lösningarna och erbjöd ett kontrakt över två år istället, där klubben skulle köpa loss Wiklöf från Mariehamn och försöka erbjuda honom ett arbete vid sidan om fotbollen.

Wiklöf tackade nej – och därmed blir det ingen övergång.

– Vi måste tänka långsiktigt, säger SIF:s sportsligt ansvarige Tony Jennevret, som beklagar att det skurit sig.

– Antingen har han nån rådgivare som han pratar med eller så funderar han själv fram och tillbaka, det har varit mycket hit och dit, säger Jennevret.

Mathias Wiklöf hoppas göra klart med en ny klubb inom kort.

– Det är Brage som ligger närmast nu. Blir det nåt så blir det klart i dagarna, vi har haft kontakt ganska längem säger han.

– Det är inte riktigt klart hur det ska utformas. Men det var ju bland annat därför det sprack med SIF. Det är mycket som ska stämma.

SIF kan istället glädjas åt att en spelare som redan ansågs som förlorad nu kommer tillbaka.

Christian Gauffin skrev ettårskontrakt med division 1-laget Valsta Syrianska, men återvänder nu till Sandviken.

– Det är något i överenskommelsen som inte kunnat uppfyllas och han och klubben har kommit överens om att bryta kontraktet. Det är roligt att vi får honom tillbaka. Vi har ett ettårskontrakt liggandes som ska skrivas på, säger Tony Jennevret.

SIF har också pratat flera gånger med André Grim, före detta allsvensk mittback i Gefle IF, men det blir ingen övergång.

– Vi var ganska nära, men André har förklarat att han funderar på att sluta med fotbollen så vi har avskrivit honom. Vi kommer inte att värva mer just nu. Men det är möjligt att det händer något när transferfönstret öppnar igen i sommar, säger Jennevret.

SIF kommer för övrigt att möta Kvarnsveden i cupen den 4 april, och därmed är träningsmatchen mellan klubbarna kommande helg inställd.

Mer läsning

Annons