Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget SIF-mål i premiären

Sandviken fick lämna Jernvallen utan att ha gjort något mål i sin hemmapremiär för säsongen.

Nu gjorde inte motståndet Gamla Upsala något heller och tränare Tony Andersson kunde konstatera att det var en typisk försäsongsmatch.

– Vi gör väl spelmässigt sett en skaplig match och jag är nöjd med att vi håller ett bra bolltempo. Men vi saknar det där lilla extra den sista tredjedelen, säger han.

Annons

Inför ett fåtal åskådare på ett kylslaget Jernvallen var det dags för Sandviken att göra hemmapremiär och visa upp några av nyförvärven. Och Tony var nöjd med vad hans nya adepter visade på plan.

– Gustaf Källberg är väl bäst på plan i dag och bygger upp våra anfall med ett snabbt bolltempo. Jens Åberg är stabil på mitten och spelar ett enkelt och bra spel. Björn Berglund får vi väl inte riktigt in i matchen som vi vill men Gamla vet ju om hans styrka så dom stänger våra passningsvägar. Men Björn kämpar på i alla fall.

I en chansfattig match var det ändå Sandviken som var närmast segern då man skapade en del lägen, bland annat ett stolpskott och om det fanns något negativt att se på matchen så var det väl effektiviteten då.

– Vi är kanske inte riktigt konsekventa när vi går fram och vi ska väl kunna göra något vettigare med dom lägen vi har. Men i det stora hela så går vi från den här matchen med positiva tankar, menar Tony.

Ja, ni har ju inte förlorat än den här säsongen.

– Nä, det stämmer. Vi börjar med lite kryssmatcher (2–2 förra helgen mot Carlstad United).

Ny chans till seger blir det redan i dag då man tar emot Kvarnsveden på Jernvallen klockan 14.00. Nytt motstånd. Ny startelva.

– Så blir det. Vi kommer att rulla på mycket folk. Jag vill verkligen ge alla spelare en rejäl och ärlig chans att spela in sig i en startelva när det börjar gälla, avslutar Tony.

Mer läsning

Annons