Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jallows målshow räddade SIF-kontraktet

Först straffsumpare – sedan tremålsskytt och hjälte när SIF säkrade division 2-kontraktet.

Och nu hoppas Antouman Jallow förlänga säsongen ytterligare.

– Ja, jag ska tillbaka till Portland Timbers som spelar slutspel nu, säger SIF-anfallaren efter 4-1 mot Frej.

Annons

Det var många lättade spelare, ledare och åskådare runt Jernvallen vid 19-tiden på söndagskvällen. SIF gjorde säsongens bästa insats, struntade i den negativa trenden mot gästande Frej och brydde sig inte om chockstarten med ett baklängesmål redan i sjätte minuten - för det här var en match som rödvästarna bara skulle vinna.
- Det kändes redan innan vi kom hit att det var en helt annan stämning än tidigare, det var 16 jävligt taggade spelare, berättar anfallaren Anders Stenström, en av många i SIF som visade hög division 2-klass i går och den som fick avsluta målskyttet..
Men det var förstås anfallskollegan Antouman Jallows målshow dessförinnan som löste upp alla nervknutar och såg till att resan till Falun i slutomgången blir en resa helt utan press.
Först spädde han dock på nervositeten när han vid 0-1-underläget missade en straff.
- Då kändes det lite tungt om jag ska vara ärlig. Samtidigt kändes det att att jag och ”Stenis” (Stenström) hade fått ett bra grepp på deras backlinje i början, säger Jallow.
Kvitteringen kom inte kort därefter, ett riktigt flytmål där Jallow helt enkelt stod på rätt plats vid rätt tillfälle. 2-1 satte han direkt i inledningen av andra halvlek med ett distinkt avslut och 3-1 i 64:e nickade han in efter ett mastodontinkast av Johan Östlund.
- Det känns helt underbart. Vi har varit under stor press, samtidigt som vi hela tiden har vetat att vi kan slå de flesta lag om vi gör allt rätt. Och i dag stämde verkligen allt, säger Antouman Jallow, som kom till SIF i början på augusti efter att han lämnat bänknötande i Portland Timbers i amerikanska ligan USL One.
- Då låg vi näst sist i tabellen tror jag, så vi har verkligen gjort det bra, konstaterar Jallow.
Lånekontraktet med SIF går ut inom kort – matchen mot Falun samt DM-finalen återstår – därför hoppas Jallow att han förlänga säsongen i Portland.
- De vann ligan och spelar slutspel nu, de gick direkt till semifinal. Så det återstår som mest fyra matcher. Det skulle absolut vara roligt att vara med och spela slutspel, men jag har inte fört någon dialog om det, säger Jallow.
Nästa säsong har han inte bestämt något om. En del beror förstås på hur det går med Portland i slutspelet, om han får chansen att spela eller inte.
- Jag har ett år kvar på kontraktet med Portland men har en option och kan bryta det om jag vill, säger Jallow.
Tonny Jennevret i SIF:s sportkommitté vill förstås ha kontrakträddaren kvar i laget.
- Vi har våra förhoppningar att han blir kvar, men det är upp till honom själv, säger Jennevret, som fick frågan vad det hade betytt om SIF åkt ner i trean.
- Svårt att säga. Antagligen ett rejält tapp på spelarsidan. Vad det skulle betyda ekonomiskt får vi aldrig reda på, men förmodligen skulle det ha blivit ett tapp där också. Det är svårt att sätta sig in i och jag är oerhört glad att slippa behöva fundera i de banorna, säger Jennevret.

Mer läsning

Annons