Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järbo fick Dalkurd i gungning – men tappade taget ändå

Emil Vigrens reducering i 50:e minuten fick Dalkurd i gungning. Ett kämpande Järbo fick ändå till sist ge sig med siffrorna 1–3 (0–1). –Vi tog inte vara på chanserna när vi väl fick dem, sa Järbotränaren Olle Rommedahl.

Annons

Järbo har varit obesegrade de senaste omgångarna av trean. I går bröts som väntat den sviten då seriesuveränen Dalkurd gästade Gullhedens IP. Seriesuveränen hade inför gårdagens möte imponerande 53–8 i målskillnad och 13 raka segrar.

Matchbilden blev den förväntade. I första halvlek var det dalapress och åter dalapress. Gästerna spelade med stort självförtroende och gav prov på teknisk fotboll med finess. I den 7:e minuten föll matchens första mål – ett skott från Alex Sandros högerfot blev för svårt för Björn Jansson i Järbomålet. Järbo å sin sida visade genomgående prov på effektivt försvarsspel och vassa kontringar. Järbomittfältaren Mattias Enholm serverade återkommande Petter Larsson på topp med inlägg från kanterna.

I andra halvlek var Järbo på tå. Dalalaget fortsatte visserligen pressa på men började få problem med avsluten. Emil Vigrens reducering till 1–2 på hörna i den 50:e minuten fick Dalkurd i gungning och för en stund stod matchen och vägde där lagen turades om att anfalla.

I den 83:e minuten kom dock matchavgörande 1–3, denna gång orkade inte Järbo komma tillbaka.

Olle Rommedahls adepter kan trots förlusten vara nöjda – laget visade nämligen hur man kan få serieledarna i gungning.

JÄRBO –DALKURD 1–3 (0–1)

Målen:

0–1 (7) Alex Sandro da Fonseca Reis, 0–2 (44) Seyhmus Abic, 1–2 (50) Emil Vigren, 1–3 (82) Mesut Agirman.

Hörnor:

3–5 (1–1).

Varningar Järbo:

Erik Lundin.

Dalkurd:

Ahmet Abic.

Domare:

Gustav Nygren, Eskilstuna.

Publik:

ca 100.

Järbos tre stjärnor

:

3: Mattias Enholm

2: Björn Jansson

1: Henrik Lindén

Mer läsning

Annons