Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järbo vann efter käftsmäll

Järbo vann bottenmötet mot Strands i division 3 Södra norrland med 1–0 (0–0) på straff efter att Emil Vigren fått en näve i ansiktet.
– Extremt viktig seger, sa tränaren Joakim Jonsson.

Annons

Detta var tre mycket värdefulla poäng för tabelljumbon Järbo, som därmed har inlett höstsäsongen på samma fina sätt som vårsäsongen slutade – med seger mot Strands IF. Förra gången lagen möttes blev det 4–1. Järbo knappar därmed in något på bottenkollegorna Ytterhogdal och Tunabro i tabellen.

– Det var en extremt viktigt seger för oss eftersom Ytterhogdal besegrade Brynäs (3–2), de ligger ju där i botten med oss. Hade vi bara fått oavgjort så hade det skilt sex poäng, så det viktigt att vi nyper poäng av bottenkollegorna, säger Järbos tränare Joakim Jonsson.

Segern satt dock långt inne. Järbo inledde nämligen matchen trögt, hade stundtals svårt att hänga med och drog dessutom på sig tre gula kort redan den första kvarten.

– Ja det första gula fick vi redan efter en minut, blev lite mycket fokus kring varningarna och det blev lite gnälligt, fortsatte Jocke.

I andra halvlek ryckte gästerna upp sig och i den 90:e minuten kom matchavgörandet. Emil Vigren fick en näve i ansiktet i straffområdet och domaren Mahmoud Gharib blåste straff. Christer Gunnarsson stegade fram till punkten och satte sedan säkert 1–0 högt upp i nätmaskorna.

– Det var en inläggssituation där vår forward löpte fram, men målvakten missade bollen och boxade istället vår spelare i ansiktet, sa Jocke avslutningsvis.

Järbo möter härnäst Ytterhogdal på hemmaplan den 1 augusti.

Mer läsning

Annons