Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johannes skrev på för Strömsberg

Johannes Ericsson rutinerad mittfältare, som hunnit med hela 16 säsonger i Gefle IF och som funnits med under alla Gävles fem år i allsvenskan, spelar nästa säsong för Strömsbergs IF. Därmed har överraskningslaget Strömsberg har gjort klart med en verkligt fin förstärkning inför klivet upp i fotbollstvåan.

Annons

– Jag tror mycket på Strömsberg som har många bra lirare och klubben verkar välskött både vad det gäller organisationen runt laget och även i övrigt, säger allroundspelaren Johannes, som haft anbud från flera klubbar, men som på torsdagen bestämde sig för spel i den nya division 2-klubben.

– Mitt kontrakt med GIF gick ut, men jag hade möjlighet att fortsätta. Nu valde jag att trappa ner lite grann. Vi har ju också ett ganska nyfött barn i familjen, säger Johannes, som ser spel för Strömsberg som en lämplig nivå i fortsättningen.

Strömsberg överraskade ju storligen den gångna säsongen, när laget överlägset vann upplandstrean. Säsongen före var klubben nykomlingar i trean.

Under de fem säsongerna i allsvenskan så hann mittfältare Johannes också med att sätta några bollar i motståndarmålen.

– Ja, sammantaget så gjorde jag ändå drygt ett mål per säsong. Jag hann med sex mål under de fem allsvenska säsongerna för GIF, säger Johannes, som vid sidan av fotbollen jobbar på posten.

• Vad var det som gjorde att Strömsberg fick din namnteckning?

– Ja, dels har jag bara hört positivt om klubben, inte minst genom Thomas Hedlund. Jag vet också att truppen innehåller duktiga och lovande unga spelare. Den spelare som jag känner bäst förutom Thomas Hedlund, är Simon Grudeus.

Därtill är Johannes fru Helena från Tierp och han har även släktingar i trakten runt Strömsberg. Pappa Roland var också en tid pastor i bygden.

– Ja, det fanns också med i bilden när jag valde Strömsberg, säger Johannes, som på torsdagen skrev på övergångspapperen för sin nya klubb.

Johannes själv är också en son av bygden.

– Jag växte upp i Sandby en bit i från Strömsberg och flyttade till Gävle som sexåring, berättar Johannes, som före de 16 säsongerna i GIF spelade för Brynäs.

• Hur tror du att Strömsberg kan komma att klara sig i tvåan och vad kan du tillföra laget?

– En första målsättning som nykomling blir ju att hänga kvar. Jag själv hoppas ju kunna tillföra erfarenhet och rutin från alla mina år i högre divisioner. Jag känner det här också som en nytändning i min fotbollskarriär, säger Johannes.

I Strömsberg är man mycket tillfreds med att den här ”affären” gått i lås.

– Det känns jättebra när vi nu har klart med Johannes. Jag har varit i kontakt med honom sedan tidigt i höstas när det stod klart att vi skulle ta steg upp i tvåan, säger Rickard Birkehorn lagledare och värvningsansvarig för Strömsberg Fotboll.

– Johannes är ju en lirare som våra unga spelare kommer att se upp till, säger Birkehorn, som nu håller tummarna för att Thomas Hedlund också fortsätter nästa säsong för de svartvita.

Chefstränare Janne Lindström gnuggar naturligtvis händerna av förtjusning.

– Johannes kommer att tillföra laget trygghet, stabilitet och hans taktiska kunnande blir ju av stort värde när vi nu tar klivet upp i tvåan, säger Janne.

Han blir också ett stort lyft för hela vår trupp och kanske kan vi hoppas på att Johannes övergång innebär motivation för Thomas Hedlund att fortsätta hos oss, säger en hoppfull Janne Lindström.

Naturligtvis är Strömsbergs framfart och, att lirare med allsvenska meriter spelar för klubben, ett lyft för hela den norduppländska fotbollen.

Mer läsning

Annons