Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan seriens bäste målvakt hålla Brynäs kvar?

Nu är det vinna eller försvinna som gäller för Brynäs fotboll. En av dem som ska fixa kvalplatsen är han som blivit utsedd till seriens bäste målvakt, Martin Sundström. En annan som kan avgöra till Brynäs fördel är Wallace Da Silva som har chansen att vinna skytteligan.

Annons

Det är Unibet som i sammarbete med experter, tränare och sportjournalister som har utsett Division 2 Norra Svealands bästa spelare. Målvaktsplatsen gick alltså till Martin Sundström som nu tävlar om att bli hela Sveriges bäste division två–målis. För motståndet står fem målvakter från andra tvåanserier.

Förstapriset är 15 000 kronor där 10 000 går till föreningen, det vill säga Brynäs. Wallace Da Silva som ligger tvåa i skytteligan med sina 12 mål är inte uttagen som bäste anfallare, det är istället Mätiyes Mete, Syrianska som tagit den platsen. Wallace ligger för närvarande två mål bakom ledande Menhal Muqdisi, Syrianska.

Samtidigt som Sundström kan spela hem pengar till sin klubb så kan han även spela hem en efterlängtad kvalplats. I den sista omgången gäller följande för Brynäs:

• Seger mot Västerås samtidigt som Heby på kvalplats tar högst en poäng mot serieledande och redan klara seriesegrarna Syrianska.

• Oavgjort mot Västerås samtidigt som Heby förlorar och Hudiksvall inte vinner mot serietrean Vallentuna. Hudiksvall ligger just nu sist i serien, men bara en poäng bakom Brynäs.

– Jag tror att vi har en stor chans att vinna. Västerås har ingenting att spela för och jag tror att våran vilja att vinna kommer att fälla avgörandet. Sen hur det går för Heby kan ju inte vi göra nåt åt, men jag hoppas att vi gör första målet och sätter lite press på Heby, säger Brynäs tränare Dennis Berglund.

Brynäs lag:

Martin Sundström – Boris Jordan, Martin Lundberg, Henrik Nilsson, Andreas Hillgren – Anders Stenberg, Pelle Carlsson, Eldar Abdulic, Fredrik Luthbom – Wallace Da Silva, Nermin Celijo.

Avbytare: Ola Jonsson, Zohair Tehini, Marcus Mattsson, Brazer Bozlak, David Lagerström.

Mer läsning

Annons