Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Strömsberg betvinga SIF i höstpremiären?

Ett skadedrabbat Sandvikens IF tar emot ett förkylt Strömsberg på Jernvallen.
Det blev 1–1 i sista matchen innan uppehållet – nu möts de igen då fotbollstvåan drar igång.
– Kan vi spela som under första halvlek i hemmamötet, så ska vi ha en klar chans att vinna, säger Strömsbergs chefstränare Janne Lindström, inför mötet i fotbollstvåan.

Annons

Nu står mycket på spel för båda lagen. Strömsberg vill säkert behålla sin tabellposition, just nu fyra. Sandviken strävar naturligtvis för att ta sig högre upp i tabellen i division 2 norra Svealand.

– Tyvärr har vi råkat ut för förkylningar i truppen och det är osäkert för några spelare. Men det ska vi klara med den trupp vi har, säger Janne Lindström.

Sandvikens IF har även dem frågetecken på ett flertal spelare. Rickard Wiklöf och Filip Johannesson kommer att missa matchen, om David Svanberg kommer att spela tas det beslut om i dag. Tim Markström och Alexander Svanberg har även dem dragits med en del skadebekymmer, men kommer antagligen att spela matchen ändå.

– Det kan bli så att en del spelare får vara på en del ovana positioner, startelvan tar vi ut under matchdagen, säger SIF-tränaren Tony Andersson.

Strömsbergs skytteligaledare Jocke Blomqvist är dock helt återställd från en lättare förkylning och detsamma gäller för energiknippet Micro Lööf.

Nykomlingarna Strömsberg, som under vårsäsongen var det stora överraskningslaget i fotbollstvåan, har nu ett mycket tufft öppningsprogram på höstsäsongen. Efter dagens bortamöte med SIF följer en ny bortamatch mot Enköping och sedan ett möte med Gamla Upsala hemma på Hedens IP

– Ja, det är nu allvaret börjar. Nu har vi mött alla lag och är inte nykomlingar längre. Jag tror att vi har en bra chans att vinna mot Sandviken, men då måste vi spela rätt under hela matchen, menar Lindström, som inte spikar laget förrän strax före matchstart.

Skyttekungen Jocke Blomqvist ser fram emot höstpremiären.

– Jag anser att vi har en klar chans att ta tre poäng. Men vi får inte tappa efter paus som vi gjorde i hemmamötet. Ett mål tror jag att jag kan utlova från min sida, säger Jocke.

SIF-tränaren Tony Andersson likaså.

– Det känns skönt att det drar igång igen, säger han.

Mer läsning

Annons