Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Strömsberg lura topplaget på poäng?

Strömsberg verkar var på gång och gjorde en stark insats senast mot Gimo borta. Men även insatserna i matcherna mot Norrtälje och serieledarna GUSK talar för att Strömsberg är på hugget. I dag gästar Järfälla Hedens IP ute i Strömsberg.

Annons

Ja, det ska bli intressant att möta topplaget Järfälla som just nu är tabelltvåa och har gjort flera fina matcher de senaste veckorna, säger Jonas Lindström tränare för Strömsberg.
– Jag tror det blir jättetufft uppe i Strömsberg. Men helt klart har det gått över förväntan för oss så här långt i seriespelet, säger Rikard Bråthe tränare för gästande Järfälla.
Naturligtvis är alla poäng värdefulla för tabellåttan Strömsberg som helt klart också har härliga kvaliteter framåt. Det visade man inte minst sista halvtimmen i onsdags på Idrottsgården i Gimo.
Laget visade också härlig lagmoral när man kom tillbaka efter att Gimo satt 3-2 målet mitt i andra halvlek. Kan Strömsberg också täta till i försvarspelet på vänstersidan så kan det mycket väl bli poäng också mot topplaget Järfälla.
– Vi har en par, tre man borta av olika anledningar. Men vi har ett ungt och härligt lag där flertalet ligger runt 20 år. Förra säsongen var vi nära att åka ur. Till den här säsongen har vi plockat in tolv nya spelare födda 1990. Vi var lite rädda att vi skulle få det svårt i upptakten men det har gått bra med det mycket unga laget, säger Bråthe.
– Jag är helt inställd på att vi får det svårt uppe i Strömsberg. Jag kommer mycket väl ihåg hur tufft det var i hemmamötet, säger Bråthe.
Hur har du det i truppen. Finns det någon ”målspruta” i ditt lag?
– Ja, vill du se en kille som kan göra mål så titta på vår toppforward Lorente Koria, säger Rikard Bråthe som naturligtvis hoppas att Koria även får till det uppe i Strömsberg i dag.
I Strömsbergs trupp är det bara Johannes Sundbom som inte är helt återställd från sin ljumsskad.
– Ja, i övrigt kommer vi med vårt starkaste lag. Jag vet att Järfälla är ett mycket stark hemmalag. Men här hemma på Heden ska vi ha möjligheter att plocka minst en poäng, säger Jonas Lindström.
– Vi har ju producerat bra i den senaste matcherna. Nu hoppas jag också att vi kan bli bättre i försvarsspelet, säger en förhoppningsfull Jonas.

Mer läsning

Annons