Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubben fick napp – på Facebook

IFK Gävle har gjort klart med två nya spelare. Samantha Brand och Kristina Hall bestämde sig för att skriva på efter att de fått förfrågan på Facebook.

– Kimberly Boulous frågade på Facebook om någon var intresserade av att spela för oss, och då nappade det, säger Jocke Carlson.

Annons

IFK Gävle har haft en riktig kräftgång i norrettan. Tränaren Jocke Carlson har under uppehållet letat febrilt efter nya spelare för att spetsa till laget. Nu har klubben äntligen lyckats, men på ett mycket okonventionellt sätt.

– Först ville vi värva Kimberly Boulos från Kvarnsveden, men hon valde Bollstanäs istället. Nu har hon fungerat som en scout för oss och frågade sina kompisar på Facebook om någon var intresserad av att komma och spela för oss och det lyckades, säger Jocke Carlson.

Är det inte riskabelt att värva spelare på Facebook?

– Det är det absolut. Men eftersom kostnaden inte blir så stor kände vi att vi var beredda att satsa på dessa två tjejer. Jag har sökt med ljus och lykta efter nya spelare här i trakten men inte hittat några alls. Dessutom så älskar de att spela fotboll och amerikanskorna får vinnarinstinkten i modersmjölken. Vi har inte gett upp, de här värvningarna bevisar det, säger tränaren Jocke Carlson.

Samantha Brand är haitisk landslagspelare och kan spela på flera olika positioner, men främst i backlinjen. Kristina Hall är egentligen mittfältare, men kommer att gå in som mittback i IFK. Värvningarna är avsedda för att styra upp försvaret, som vid flera tillfällen den här säsongen har sett vilset ut.

– Jag har inte sett dem spela, men jag litar på Kimberly Boulos och dessa värvningar kommer att banka liv i truppen. Vi kommer inte bara lägga oss ner och dö, utan nu gör vi en satsning för att hålla oss kvar i serien.

IFK Gävle kommer inte att nöja sig med endast två nyförvärv. Klubben är också på vippen att säkra Puerto Ricos lagkapten Ro Hernandez från San Francisco Nighthawks. En sådan värvning får ses som en fjäder i hatten för Jocke Carlsson, eftersom hon är en väletablerad spelare som har massvis med meriter.

– Allt som saknas är en bostad åt henne. Om vi lyckas lösa det så är affären i hamn. Hon har ett intressant cv och hon vill komma hit och visa upp sig. Dessutom är hon lite äldre än våra spelare vilket kommer att hjälpa oss, säger Jocke Carlson.

Mer läsning

Annons