Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommer första segern nu, Brynäs?

Elva matcher och inte en enda trepoängare. Så såg vårsäsongen ut för Brynäs. Säsongens första seger har uteblivit, och inför dagens omstart av division 2 är det bara en sak som gäller för Gävlelaget. – Vi måste jobba häcken av oss för att klara kontraktet nu och det är spelarna införstådda med, säger tränaren Dennis Berglund.

Annons

Det är ett Brynäs med stukat självförtroende som tar emot Heby på Måsberget i eftermiddag. Elva matcher, ingen seger och endast sex poäng gör att laget ligger sist i serien. Enligt Dennis Berglund har de uteblivna vinsterna satt sig i huvudet.

– Det har märkts att vi blivit lite bollrädda när vi haft ledningen i slutet av matcher. Borta mot Hudik ledde vi med 3–1 med kvarten kvar, men släppte in två mål. Hade vi vunnit matchen innan mot Råsunda, då vi också hade ledningen, är jag säker på att det inte hade blivit så mot Hudik.

– Jag är ändå nöjd med åtta av de elva matcher vi har spelat, men vi har inte fått utdelning. Någon gång lär vi ju ha stolpe in också, säger Dennis Berglund.

I förra mötet med Heby, i den sista matchen inför uppehållet, lyckades Brynäs knipa en poäng på bortaplan.

– Vi har klar segerchans nu. Det är sällan jag pratar om en enda match som avgörande för en hel säsong, men matchen mot Heby känns lite så, säger Dennis Berglund.

För Sandvikens IF råder ett helt annat tabelläge inför hösten. Efter den imponerande 4–0-segern mot Syrianska i tränaren Jimmy Haaranens sista match har man tystat en del av kritiken som tidigare hördes om mittenlaget.

– Många har redan räknat bort oss sedan tidigare. Men vi ser det som att vi har allt att vinna och inget att förlora. Dessutom är vi traditionellt ett bra höstlag, säger nya tränaren John Wall.

Det kan behövas inför returmötet med hemmastarka Syrianska. Laget har vunnit alla sina fem hemmamatcher och har den imponerande målskillnaden 17–3. Wall ser dock en fördel med att spela borta.

– De har nypremiär på hemmaarenan med konstgräs, vilket gynnar oss. Vi är ju vana med det och har tränat mer på konstgräs än vad de har. Annars är Syrianska ett typiskt hemmalag. De har hög kapacitet, men är ett humörlag.

En ny tränare brukar innebära förändringar i hur ett lag spelar. Men man ska inte räkna med en dramatisk skillnad jämfört med tidigare om man får tro John Wall.

– Det är några saker jag vill ändra på, bland annat i uppspelsfasen till forwards. Annars ska vi bygga vidare på det vi presterat tidigare. Vi siktar på att haka på i toppen och kommer att sälja oss dyrt.

Mer läsning

Annons