Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korpen fortsätter som tränare för Tierp

Janne "Korpen" Pettersson, som genomförde en strålande säsong som tränare för Tierps fotbollstjejer, fortsätter även nästa säsong.

Annons

Korpen gjorde sin första säsong som chefstränare och laget tog hem silverplatsen i damtvåan. Den bästa prestationen hittills för Tierps damfotboll.

Ja, säsongen har verkligen varit lyckosam med A-lagets insats som topp, men även andralaget - Tierp DFF:s serieseger och avancemang till damtrean finns på plussidan.

– Jag vet nu att klubben satsar på att göra en minst lika bra säsong som den vi genomfört det här året, säger Korpen.

Efter det beskedet tvekade inte heller Korpen att fortsätta sitt lyckosamma arbete som chefstränare för dom talangfulla fotbollstjejerna.

– Det positiva beskedet från Korpen var precis vad vi vill ha. Han hade ju mycket stor del i våra framgångar under säsongen. Han kommer också att ha stor del i den fortsatta satsningen. Vi har också ambitionen att bli minst lika bra den kommande säsongen, säger Ola Melin fotbollsbas för Tierp Damfotboll.

Noterbart efter den gångna säsongen är också att Tierp var det enda lag som orkade med att besegra seriesegrarna Danmark. Det blev för övrigt vinst för Tierp i både vår- och höstmatcherna. Att sedan Danmark också klarade kvalet och tog klivet upp i damettan säger väl en hel del om de kvaliteter som finns i tierpstruppen.

Tierp jobbar nu också på att få in några nyförvärv inför nästa säsong. Ett antal tjejer har redan provtränat och provspelat för Tierp.

Men inget är än så länge klart när det gäller nyförvärv.

Tierp har också haft avslutning för den lyckosamma säsongen.

Självklart hyllades tränaren Janne Korpen Pettersson. Till bäste spelare utsågs Ashley Salas, främste målskytt Julia Bruxås och för träningsflit belönades målvakten Emelie Almesjö som fanns med på hela 123 av de 125 träningspassen under den gångna säsongen.

Tierps andralag, Tierps DFF, förgyllde ju också säsongen genom att vinna damfyran och lirar alltså nästa säsong i trean.

För den stronga insatsen belönades tjejerna med förbundets guldmedaljer. Till bäste spelare utsågs Tove Lindberg, flest mål gjorde Ida Pettersson och träningsflitigast var Hanna Leijon.

 

Mer läsning

Annons