Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungsgården nära tre poäng mot Sund

De inblandade i Kungsgården var nöjda med oavgjort, 2–2, då laget hemma på Sportvallen inledde kvalspelet till trean mot Sunds IF.

Annons

Matchen inleddes i ett högre tempo än vad hemmalaget var vana med och Sund var det spelförande laget.

Men några större målchanser kunde laget inte vaska fram mot ett bra spelande KSK-försvar. Sund spelade bra i den första halvleken ända fram till straffområdet – men där var det stopp. Några halvchanser vaskades fram.

För hemmalaget var det Anders Rinnström som var närmast då han efter en frispark nickade bollen över målet och när Marcus Eriksson spelade fram Rinnström, men avslutet hamnade strax utanför bortre stolpen.

Marcus Eriksson gav Kungsgården ledningen med 1–0 i andra halvlek och det var inte helt orättvist då KSK:s kontringar hela tiden var farliga. Men säg den glädje som varar. Kvitteringen kom nio minuter senare då Sunds Patrik Henriksson skickade in kvitteringen, otagbart för den annars så bra spelande KSK-målvakten Niklas Nyström.

Men Kungsgården jobbade vidare och ”Mackan” Eriksson fick chansen igen med tretton minuter kvar, men revs ner med straff som följd. Den satte Anders Rinnström säkert i mål men sedan gick det bara fyra minuter så var det kvitterat igen då André Västergren skickade in en frispark via stolpen.

Därefter låg Sund på för ett segermål men Kungsgårdens vassa kontringar var minst lika farliga och att laget tog en poäng var inte orättvist även om Sund hade mycket boll. Straffar fick avgöra matchen men det spelar ingen större roll att Kungsgården satte fyra och Sund fem då Sund går före i sluttabellen bara om lagen har samma poäng och målskillnad.

– Defensivt gjorde vi en otrolig match och vi stod upp bra även om det märktes att det var ett division 3-lag vi mötte, sade Kungsgårdens coach Tobias Mossberg.

Kungsgården skall vara nöjt med matchen och laget var inte långt från en trepoängare.

I nästa omgång väntar Korsnäs borta och seger där så är trean nära för KSK.

– Det är inte omöjligt att vi tar sex poäng till, avslutade en nöjd Tobias Mossberg och lade till att det var en helt annan nivå på domarna som var bra.

KUNGSGÅRDEN–SUND IF 2–2 (0–0)

Målen: 1–0 (53) Marcus Eriksson, 1–1 (62) Patrik Henriksson, 2–1 (77) Anders Rinnström straff, 2–2 (81) Andrè Västergren.

Domare: Bekir Jusufbasic, Uppsala.

Hörnor: 2–4.

Varningar, KSK: Daniel Thelén, Pehr Åberg. Sund: Nicklas Bengtsson, Martin Brännström, Mikael Edström, Dennis Bergström.

Publik: 120.

KSK:s tre stjärnor

3: Hampus Grip, mfHHH

2: Erik Björk, fHH

1: Niclas Nyström, mvH

Mer läsning

Annons