Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagkaptenen fick sista ordet på Jernvallen

SAIK spelade sin sista match innan ett välbehövligt uppehåll.
Man lyckades inte ta sin första seger för året men i slutminuterna lyckades man i alla fall fixa en poäng då lagkapten Jonas Persson kvitterade till 1–1 och nu har man i alla fall ett litet hopp inför hösten.

Annons

– Det här var välbehövligt för oss, säger tränare Magnus Sjöstrand.

Matchen började på den något udda matchtiden 20.00 och det var nog tur för spelarna det, då det fortfarande var riktigt varmt. Karlberg inledde starkast och satte rejäl press på hemmalaget. Man skapade en mängd hörnor och duktige målvakten Lasse Larsson sattes på prov ordentligt. Men det var SAIK som fick den första rejäla målchansen då Magnus Grip på nära håll var nära att överlista målvakten. Men en ganska så tam första halvlek slutade mållös.

Karlberg startade även den andra halvleken bäst och tryckte ner SAIK rejält utan att för den delen skapa några direkt farliga chanser. SAIK kom mer och mer in i matchen och började ta för sig allt mer. Man är riktigt nära att spräcka nollan några gånger men det vill sig inte. Då händer det som hänt så många gånger förr den här säsongen, man åker på ett baklängesmål. SAIK-försvaret får inte undan bollen och Björn Wärn kan från nära håll kruta in 0–1 och då stod klockan på 85 minuter. Lite typiskt för SAIK den här säsongen.

Men man skulle alltså lyckas kvittera och det var på matchens absolut sista spark. En frispark från Andreas Gillström sitter perfekt på lagkapten Jonas Persson huvud och bollen borrar sig in i nätet och sedan blåser domaren av matchen. Äntligen hade man lite flyt på sin sida.

– Det känns otroligt skönt att vi lyckades få in den bollen, säger Magnus. Det hade varit tungt om vi hade torskat den här matchen som jag tycker vi genomför på ett bra sätt.

Nu väntar alltså ett uppehåll i serien och Magnus känner att man har chansen inför höstsäsongen.

– Tycker att vi har visat det sista tre matcherna att vi har kommit ett steg vidare och nu ska vi träna på under sommaren och förhoppningsvis så ska fler poäng ramla in sen avslutar han.

Den 1 augusti drar matcherna i gång igen och då väntar Gimo på hemmaplan.

143

Bekir Jusufbasic, Vattholma

3: Lasse Larsson, mv

2: Andreas Gillström, mf

1: Daniel Weslund, f

Mer läsning

Annons