Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusa tider i Sandvikens IF

– Utan pengar kommer vi ingenstans.
Det sa Andreou Theofanis, kassör i Sandvikens IFs supporterklubb, när SIF firade 90 år i Living Room i lördags kväll, och han avslutade med orden:
– Det är sanningen.

Annons

Påminnelsen om verkligheten för SIF, som vill spela i högre serie än division 2, förstörde inte stämningen för de 200 gästerna på jubileumsfesten för Norrlands bästa fotbollsklubb genom alla tider. Olle Ericsson-Glad hade tidigare berättat om SIFs ärorika historia med ett silver- och därtill tre bronsmedaljer från 1930- och 1950-talen samt allsvenska kvalen 1967, 1968, 1970,1971.

Olles intervjuer med allsvenska spelarna Lennart Andersson, Curt Cahlman, Ove Lindholm och Roland Grönberg förstärkte det SIF betytt för fotbollen och Gästrikland.

Lennart, som på 1950-talet fick 50 kronor i ersättning för en matchresa lördag-måndag hade ett råd till dagens styrelse:

– Skaffa bättre spelare.

Tränaren John Wall berättade om årets säsong och femteplatsen i division 2 och sa kraftfullt:

– SIF är inte en division 2-klubb. Division 1 är en realitet.

John tror på sina unga spelare och lagets förmåga att vända underlagen och spela bra borta.

Gunnar Fahlander, ordförande på femte året, är glad över SIF:s goda ekonomi och ett starkt kansli jämte en bred verksamhet och tron på en ljus framtid.

– Den stora utmaningen är att vi ska uppåt.

Gästriklands Fotbollförbunds Lars Carlsson och Sandvik gratulerade jubilaren, och den bra stämningen i festlokalen förstärktes av påminnelsen att Sandvikens blev Årets förening det gångna året.

17-åringen Filip Johannesson tilldelades åtråvärda Silverbollen för sitt spel i A-laget.

 

Annons