Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lovisa och Huge numret för stort

Mål direkt i comebacken – ändå fick IFK Gävles hemvändande stjärna Karin Lindström lämna Brynäsvallen med nedsänkt huvud.
Hon överglänstes nämligen av Lovisa Hübinette som låg bakom det mesta när Huge vann med 2–1 i derbyt i damtvåan.

Annons

Efter två säsonger i division 1, med Mallbacken och Rågsved, var en av IFK Gävles mest framgångsrika spelare någonsin tillbaka i den blåa dressen i går, lagom till toppmatchen och derbyt mot Huge.

Karin Lindström, som även spelat allsvensk fotboll för Själevad, var dock långt ifrån matchens stjärna.

Det var i stället Lovisa Hübinette, 21-åringen som ibland kommer i skuggan av radarpartnern och skyttedrottningen Mikaela Andersson. Först satte Lovisa 0–1 redan i den tredje minuten, stolpe in efter en vass löpning i rätt läge, sedan fixade hon straffen som gav 0–2 efter en dryg halvtimme.

Mikaela Andersson å sin sida bidrog med framspelningen till Lovisas ledningsmål och förvaltade läget från straffpunkten hur säkert som helst när hon prickade in sitt åttonde mål för säsongen.

Så långt in i matchen var Huge det klart bättre laget. Det var bara efter Karin Lindströms väl avvägda långskott till 1–2 i 64:e minuten som hemmalaget började få ordning på anfallen.

– Det känns jättebra. Skönt att få det där målet i början, det gav oss självförtroende att köra på, säger Lovisa.

Huge har nu lika många poäng som serieledande Gustafs, dock lite sämre målskillnad. Och sett till spelet i går kommer laget att hänga kvar i toppen.

– Det blir bättre och bättre. I början slog vi knappt tre passningar i rad utan bara tjongade upp bollen. Nu lirar vi mer, säger Lovisa.

För Karin Lindström var det liten tröst att hon hittade målet direkt. En smäll på benet med dryga kvarten kvar bidrog inte direkt till att hålla humöret uppe.

– Det var roligt att vara tillbaka men samtidigt är det aldrig kul att förlora, det var ju inte därför jag kom hem. Men Huge var starkare i dag, de var lugnare i sitt spel. I alla fall i första, sedan tycker jag att vi tar över.

– Lite upp och ner, säger Lindström, som spelade i anfallet i början men kom mer till sin rätt när hon tog klivet ner på mittfältet där hon normalt brukar spela.

Huge hade många chanser att göra fler mål och behöver inte be om ursäkt för segern. Ändå kunde det ha blivit oavgjort. I 79:e minuten fick en Hugespelare bollen på handen i straffområdet, men domaren friade vilket gav upphov till vilda IFK-protester.

– Ute på planen blev allt som tog på handen frispark, har han satt den nivån borde det ha blivit straff också, säger hemmatränaren Jocke Carlson, som dessutom fick se sin 14-åriga jättetalang Sandra Törnros missa ett friläge med sex minuter kvar.

– Jag är nöjd med vår insats i andra halvlek, men vi har inte råd att ge motståndaren handikapp som vi gjorde, summerar Carlson, vars IFK ligger kvar som fyra i tabellen, fem poäng bakom täten.

0–1 (3) Lovisa Hübinette, 0–2 (32) Mikaela Andersson, straff, 1–2 (64) Karin Lindström.

1–5 (0–4).

Angelica Lundin, Malin Vester, Alva Egebrand. Inga.

Micael Friberg, Gysinge.

167.

IFK Gävles tre stjärnor

Malin Vester, hb3

Alva Egebrand, mf2

Anna Söderberg, vb1

Huges tre stjärnor

Lovisa Hübinette, fw3

Johanna Linvgvall, mb2

Erika Blomqvist, hmf1

Mer läsning

Annons