Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många ”måstematcher” när det drar ihop sig

Fotbollen i de lägre divisionerna går in i slutspurten och för många lag är det nu det ska avgöras i vilken serie det blir spel nästa år.
I herrtrean spelas en måstematch idag mellan Järbo och Huge.

Annons

Division 3

Järbo IF måste vinna för att ha chans att hänga kvar och IK Huge måste vinna för att om möjligt kunna utmana Rengsjö om en kvalchans till tvåan. För Järbos del ser det mycket svårt ut. Laget har hittills vunnit fyra matcher i serien och måste, för att ha någon som helst möjlighet att hänga kvar, vinna de tre som är kvar.

För Huge är läget ljusare. Även om det är en bra bit kvar till division 2 så lever hoppet i allra högsta grad. Det är en poäng upp till Rengsjö på kvalplats och i den näst sista omgången nästa helg möts just Huge och Rengsjö. Men först är det alltså Järbo som gäller.

Hugetränaren Henrik Isaksson saknar krasslige Ahmet Bölüktas i sitt lag men har i övrigt alla spelare tillgängliga.

– Det är en viktig match för båda lagen så jag räknar med att det kommer att bli en match med mycket kamp och energi. Järbo har blandat och gett men vi vet vad de kan i ljusa stunder och de har några spelare som är skickliga, säger han.

Tar Huge kvalplatsen väntar dubbelmöte med kvallaget i division 3 norra Svealand (just nu Rotebro) och vid seger där väntar kval mot tian i division 2 norra Svealand, vilket kan bli Sandvikens IF. SIF har två poäng upp till Råsunda på kvalplats.

Division 4

Ett lag går upp i trean. Hille IF leder tre poäng före Skutskärs IF och båda lagen spelar viktiga matcher idag. Hille åker till Storvik och Skutskär tar emot Sjötulls BK hemma. Om en vecka möts Hille och Skutskär på Hille IP i en ren seriefinal. Om nu inte Skutskär förlorar idag samtidigt som Hille vinner. Då är Hille IF i praktiken klart för division 3! Hedesunda och Storvik ligger risigt till i botten.

Division 5

Ett lag flyttas upp till fyran och Strömsbro IF är i praktiken redan klart. Skulle Järbo mot förmodan lyckas klara sig kvar i trean, då sker en kedjereaktion ner genom seriesystemet och möjligheter öppnas för Södra BK och Valbo FF 2 att ta sig upp i fyran. Järbo löper stor risk att åka ur även femman, då med B-laget. Kurdiska IF är på väg ner i sexan.

Viktiga matcher spelas imorgon mellan Järbo 2 och Österfärnebo samt mellan Valbo FF 2 och Åshammar och på måndag mellan Huge 2 och Södra.

Division 6 och division 7

Ettan och tvåan i de två division 6-grupperna spelar en enkel kvalserie om en plats i femman. Men skulle ett lag från grupp 2 – som är en ren reservlagsserie – vinna kvalserien flyttas även ett representationslag upp. Det skulle i sin tur innebära att ytterligare ett lag från femman åker ur. I nuläget är det Korsnäs som är trea från slutet i femman.

I division 6 grupp 1 är Sätra och Gävle Latino redan klara för kvalserien och i grupp 2 är Gefle IF U klart. Den andra platsen i kvalserien står mellan Hille IF:s och Sandviken AIK:s respektive reservlag. Hille möter Stensätra imorgon och Sandviken möter Storvik, också imorgon.

Två matcher i sexan som skulle ha spelats idag är flyttade på grund av domarbrist: Lingbo–Gästrike-Hammarby (spelas på tisdag) och Jädraås–Älvkarleby (speldag ej klar).

Hur många lag som åker ner i sjuan respektive går upp i sexan beror helt på hur många som kommer till spel nästa säsong men i toppen på sjuan ligger i nuläget Kungsgården 2 med 37 poäng och det laget jagas av Åshammar 2 och Högbo 2, båda 30 poäng. I botten på sexan krigar Åmot och Gästrike-Hammarby (grupp 1) och Storvik 2 och Stensätra 2 (grupp 2).

Annons