Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många spelare saknades – det led Järbo mest av

Både Huge och Järbo saknar en del ordinarie spelare så här i säsongsinledningen.
Men det är inget snack om att Järbo lider mest av det.
– Vi är lilla Järbo och har en tunn trupp redan från början, sa tränaren Joakim Johnsson efter 2–0-förlusten i derbyt på Kastvallen.

Annons

Därför var Huge storfavoriter och redan i den starka medvinden i första halvlek kopplade hemmalaget ett bra grepp om spelet.

Marcus Larsson gjorde en stark individuell prestation efter en knapp halvtimmes spel när han tog emot ett långt inkast i straffområdet, vände bort sin back och placerade in bollen i bortre hörnet.

– Vi gjorde en helt okej första halvlek och kunde utnyttja medvinden och få ett bra tryck mot deras mål, sa Huges tränare Henrik Isaksson.

Tvåan kom med fem minuter kvar av halvleken och den här gången var det Tobias Mohlén som kom före Järbos målvakt på ett inlägg från Marcus Larsson och kunde enkelt promenera in med bollen i det tomma målet. Mohlén som är Huges tilltänkta målkung gjorde därmed sitt första mål för säsongen.

– Skönt. Vi behöver ha igång honom. Men segern var ännu skönare efter två matcher där vi gjort bra prestationer men fått knaper poängutdelning. Nu har vi fyra poäng på tre matcher, sa Isaksson.

För Järbo var det tredje raka förlusten och laget är i skriande behov av att få tillbaka sina sex-sju ordinarie division 3-spelare som nu saknas.

– Vi har ett gäng unga killar som kommer in och jag måste ge beröm till dom. Men visst märks det att vi är för tunna och vi måste då få utdelning på de få chanser vi skapar, sa JIF-tränaren Johnsson.

Det han främst tänker på då är de två utmärkta nickarna från Petter Larsson. Den första smet precis utanför stolpen och den andra var inte heller långt borta från att smita in. Men sedan var det iskallt. I andra halvlek kunde gästerna inte utnyttja medvinden även om spelet flyttades upp och det såg bättre ut.

– Det var i alla fall ett fall framåt och vi får ta det med oss.

Huge bevakade sin ledning även om Isaksson tyckte att laget föll lite väl långt ner för att det skulle vara riktigt bra. Bästa chansen till mål efter pausen hade ändå Huge som fick en straff efter en kvart. Men den räddade Christian Falk i Järbomålet och sedan drog straffskytten Per Zetterström returen utanför.

Fast det kanske var rättvisa som skipades för sanningen att säga var det ett mycket märkligt domslut då Järboförsvararen gjorde ett riktigt bra jobb mot Huges Tobias Mohlén och tryckte regelrätt bort honom i en kamp axel mot axel.

Mer läsning

Annons