Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus Olofsson klar för IFK Mariehamn

Marcus Olofsson lämnar Sandvikens IF för en ny tillvaro på Åland. Den 26-årige mittfältaren skrev i går på ett tvåårskontrakt med IFK Mariehamn.
– Det blir en stor sportslig utmaning, säger Marcus.

Annons

I slutet på oktober åkte Marcus Olofsson till Åland för en veckas provträning med IFK Mariehamn, som spelar i den finska högstaligan.

I går var han tillbaka – för att skriva på kontraktet.

– Jag sitter på ett fik i Mariehamn nu. Jag skrev på kontraktet för ett par timmar sen, säger Marcus när Sporten når honom runt 16-tiden.

Kontraktet gäller från 1 december och två år framåt.

– Det känns spännande, absolut. Det var svårt att tacka nej när chansen dök upp. Nu kan jag fokusera fullt ut på fotbollen igen, säger Marcus som spelade med Gif Sundsvall i allsvenskan 2002 och 2003.

– Det är ju några år sen jag spelade på den här nivån senast. Det är ett helt annat bolltempo och skickligare spelare man kommer att möta.

Olofsson imponerade på IFK-ledningen under provspelet och efter fyra träningar och en intern testmatch var grunden till överenskommelsen lagd.

– Det var tre intensiva dagar. I början gick det skapligt, men det tog en stund innan man kom in i det. I testmatchen kunde jag spela ut för fullt och det blev större ytor. De sökte en tvåvägsspelare centralt och de var nöjda med min förstatouch, passningsspelet och löpstyrkan, berättar Marcus.

Hans flickvän Rosie följde med till Mariehamn i går.

– Hon har redan fått klart med jobb, på ett restaurangliknande café. Sedan så tittade vi på lägenhet.

– Vi flyttar nog i mellandagarna. Jag ska åka över och träna med laget i december när de kör igång. Det blir lite olika tester och så.

IFK Mariehamn har redan en före detta SIF-spelare i truppen. Inför den senaste säsongen skrev mittfältaren Mattias Wiklöf på ett tvåårskontrakt med klubben. Snart blir alltså Marcus och Mattias klubbkamrater igen.

– Han har bara gott att säga om IFK Mariehamn. Det har gått väldigt bra för honom, konstaterar Marcus Olofsson.

Nu har han själv två spännande år framför sig på Åland.

Mer läsning

Annons