Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikaela vände derbyt på egen hand

Mikaela Andersson blev stor hjälte för Huge då hon gjorde matchens tre avslutande mål i derbyt mot Valbo på Åbyvallen.
Huge vann derbyt med 4–3.

Annons

Annars var det Valbo som fick en smakstart på den här matchen då Maria Laschka drog på en riktig pärla som gick in via ribban.

En kraftig vind gjorde det svårt för spelarna och Valbo som spelade med den i ryggen under första halvlek var något aggressivare och kraftfullare och när Paulina Persson i den 43:e minuten gjorde 3-1 kändes det som om Valbo dödade den här matchen.

– Vi fortsatte att kämpa bra trots underläget, sa Mikaela Andersson efter segern.

Och visst gjorde Huge det . Minuten efter Valbos 3-1-mål pressenterade sig Mikaela sig för första gången. I den andra hade Valbo mera boll än Huge som hela tiden med vinden i ryggen oroade Valbos försvar och Mikaela Andersson kunde redan i andra halvlekens första minut kvittera.

Avgörandet kom 14 minuter före slutet då Mikaela Andersson helt fri med Valbos målvakt Jessica Ravstis enkelt kunde lyfta in segermålet.

– Jag blev bara så lycklig och nu ska vi fortsätta vinna matcher och vara med i toppen, avlutade Andersson.

– Surt, sa Valbos tränare Per-Arne Persson och tillade att hans lag hade chanser till ett avgörande men inte fick dit bollen.

Kanske hade ett kryss varit det mest rättvisa i det här tuffa derbyt men Huge behöver inte be om ursäkt för segern.

I och med den här segern hakar Huge på i toppen och det kan vara viktigt då endast nio lag deltar. För Valbo är det åt andra hållet då de tre inledningsmatcherna bara givit en ynka poäng.

Mer läsning

Annons