Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrham drar sig ur femman

Norrham lägger ned sitt herrlag i division 5. Orsaken uppges vara spelarbrist och dålig uppslutning på träningarna.
– Det har inte varit en lätt vecka, säger tränaren Mikael Lindberg.

Annons

I fjol lades ett av ungdomslagen ned. Nu går Norrhams A–lag på herrsidan samma öde till mötes. Elva år efter sammanslagningen mellan Hamrånge GIF och Norrsundets IF går det helt enkelt inte längre. Spelarbrist och klen uppslutning på träningarna har gjort att tränaren Mikael Lindberg tidigare i veckan tvingades ta det ödesdigra beslutet.

– Jag har pratat med spelarna och vi har även haft en tränarhjälp i Magnus Andersson som vi har pratat en hel del med. Vi har kommit fram till det här beslutet tillsammans, även om det har blivit jag som har fått tagit det avgörande beslutet, säger en nedstämd Mikael Lindberg och fortsätter:

– Det var ju inte det här man ville när man drog igång med träningen i november. Men någonstans kände väl jag att det här är ärligast mot dem som verkligen vill spela och mot motståndarna som man har bokat upp träningsmatcher med.

• Vad händer med spelarna nu?

– Jag vet faktiskt inte. De som vill spela fotboll lär försöka hitta något annat lag även om det är långt in på försäsongen. Det kan bli jättesvårt.

• Och du som tränare, vart tar du vägen?

– Jadu, haha. Det här som tränare… det var nog en tillfällighet att det blev så. Ludvig (Norelius) som tränade laget förra året flyttade till Stockholm och då anmälde jag mig frivilligt på grund av att jag väldigt gärna ville att vi skulle ha ett lag här uppe.

Utan herrlaget blir det nu i stället Norrhams damlag i division 3 och de kvarvarande ungdomslagen som får vara föreningens ansikte utåt.

Lars Carlson, ordförande för tävlingskommittén på Gestriklands Fotbollförbund beklagar nedläggningen men säger också att division 5–serien ändå kommer att spelas planenligt – med den skillnaden att det blir 11 lag istället för 12 som får göra upp om placeringarna. Några upp– eller nedflyttningar av lag till följd av Norrhams avhopp är alltså inte aktuellt.

– Det är ingen önskedröm men det kan bli så ibland, säger Lars Carlson.

– Det står i tävlingsbestämmelserna att efter den första april så ersätter man inte ett lag som har dragit sig ur serien.

Mer läsning

Annons