Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är fotbollen inne i Ockelbo igen

/
  • Huge har vunnit damturneringen i Bilma Cup flera år i rad. Här är en jubelbild från finalen 2013 mot Strömsbro.

När en turnering avgörs för 36:e gången måste det anses som en tradition.
Bilma Cup i Ockelbo har för de flesta lokala lagen blivit en start på den kommande säsongen och till helgen är det dags igen.

Annons

– Vi gör som vi brukar – det är väl dumt att ändra på ett bra koncept. Alla lag som kommer hit tycker att det är trivsamt och det brukar vara fullt på läktaren, säger cupgeneralen Kent Eriksson.

Totalt är det 26 lag som har anmält sig – 16 i herrklassen och tio i damklassen.

– Det är två damlag mer än ifjol och det tycker vi är väldigt roligt. Nu kommer Mohed hit som är nykomlingar i division 1 och gör att spetsen ökar. Kanske Huge kan bli rejält utmanade, säger Eriksson.

På damsidan har just Huge dominerat den här januarihelgen i Ockelbo i många år och har nu ett gäng raka titlar. Bomhustjejerna kan det här med inomhusfotboll och är favoriter i år också. Huge och Mohed spelar i varsin grupp och tipset är att de möts i finalen på söndag.

Som vanligt finns det ett handicapsystem för att göra matcherna ännu hetare där lagen från en lägre division får skjuta straffar. Det är dock maximerat till två stycken.

Matcherna spelas i en halvlek på 25 minuter och det är fyra spelare plus en målvakt på planen samtidigt. Förutom äran står också en prischeck på 20 000 kronor på spel.

På herrsidan finns det också ett favoritlag.

– Som jag ser det är det Järbo som är laget att slå för att vinna det här. Dom vann här ifjol och kan göra det igen, tippar Eriksson.

Nykomlingarna i division 3 Järbo och Årsunda är också de högst rankade lagen. Herrcupen är indelad i fyra olika grupper innan finalspelet sätter i gång.

– Som vanligt är det fullt upp hela helgen men det är ett väldigt roligt arrangemang att hålla i, säger Kent Eriksson.

Mer läsning

Annons