Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu hoppas alla på Järbo

Det börjar dra ihop sig i de lokala fotbollsserierna och hur allt slutar återstår att se. Men en sak är säker, Järbo har nyckeln till hur det mesta kommer sluta.

Annons

Hur Järbo slutar i trean har alltså stor betydelse för hur upp- och nedflyttningskarusellen kommer att se ut i Gästrikland till nästa säsong.

I dag avgörs Järbos öde i trean när laget spelar mot Tunabro.

– Matchen i lördags var egentligen viktigare än den här. Hade vi förlorat eller spelat oavgjort så hade vi inte haft det här försprånget. Tunabro har ingenting att spela för och det gör att vi kommer vara mer motiverade än dem, säger Järbos tränare Olle Rommedahl.

Klarar Järbo av att ta en poäng så är man klar för spel i trean även nästa säsong, det betyder också att ingen Gästrikelag åker ur trean.

– VI kommer gå ut och göra ett hårt jobb försvarsmässigt. För om vi håller nollan så klarar vi ju av det här. Men det betyder inte att vi kommer att spela defensivt, men vi kommer försöka vara säkra hemåt, säger Rommedahl.

Om Järbo blir kvar och SAIK är redan klara segrare i fyran, samtidigt som två lag åker ut i fyran. Alltså behövs tre platser ersättas i division fyra och då går de tre främsta upp från femman, just nu är det Hedesunda, Hagaström och Södra.

Hedesunda och Hagaström är klara för uppflyttning eftersom det blir minst två lag som går upp. Därmed så spelar det ingen större roll att Hagaström förlorade serieledningen i och med storförlusten mot Brynäs 2. I kampen om den trejde och eventuellt sista uppflyttningsplatsen är det jämnt.

Det står mellan Södra som har 42 poäng och just Hagaström kvar att möta och Storvik som skuggar på 41 poäng och har nästjumbon Forsbacka kvar att möta. Spännande värre i femman alltså.

I fyran är det redan avgjort. I alla fall i toppen, SAIK har nämligen redan fixat seriesegern. I botten är det desto mer spännande, Överhärde är redan klara för nedflyttning, men i kampen om att slippa åka ut så är det hårt mellan Årsunda och Korsnäs. Årsunda ligger just nu på rätt sida strecket med 18 poäng, medan Korsnäs har 17.

Men det är ju viktigt i toppen av trean också. Huge har en stor chans att ta en kvalplats till tvåan. Inför sista omgången ligger man just på den åtrovärda andraplatsen bakom överlägsna Dalkurd med 35 poäng. I den sista omgången möter man ett av lagen som jagar, nämligen Rengsjö som har 33 poäng. Däremellan återfinns Kvarnsveden med 34 poäng.

Annons