Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu hoppas Berg platsa i Taranto

Jonatan Bergs proffsäventyr i Italien kunde ha fått en bättre start.

Den förre Gefle IF-mittfältaren skadade sig direkt – och missade Tarantos två första matcher.

– Men nu kan jag träna för fullt igen. Det är skönt, säger Berg.

Annons

En av sommarens två GIF-affärer var högermittfältaren Jonatan Bergs övergång till Serie C-klubben Taranto FC.

Han anlände till den syditalienska orten, med omkring 250 000 invånare, lagom till försäsongen men hann egentligen bara vara med på de inledande fystesterna innan den skadedrabbade svensken återigen fick ägna sig åt rehabträning.

– Jag tror att det var efter första eller andra fotbollspasset som jag fick problem med foten. Det är insidan av vänster ankel, plus att foten blivit riktigt stor sedan operationen (i maj), berättar Jonatan Berg.

Taranto vann med 1–0 i premiären, hemma mot Ternana, men förlorade sedan söndagens bortamöte med Atletico Roma med samma siffror.

Berg satt inte ens på bänken, men nu har han siktet inställt på torsdagens träningsmatch.

– Jag hoppas att jag får spela. Jag blev skickad till en klinik här i Italien och efter det har foten känts bra. Jag kunde träna för fullt både torsdag och fredag.

Det 25-åringen kunnat notera om laget hittills är att man ofta spelar 4–3–3, men ibland även enligt Gefle IF:s trygga 4–4–2-system.

Tempot på träningarna är högt och kvaliteten verkar god, men när Jonatan Berg ombeds jämföra med sitt senaste lag tvekar han en smula.

– Det är lite svårt att säga, jag har bara varit med på två träningar, men bra kvalitet är det. Här tycker de att man spelar långsam fotboll i Sverige i alla fall.

– Det känns som att vi har ett bra lag. I matchen mot Roma spelade vi bra hela tiden, men lyckades inte göra mål.

Tränaren vet Berg knappt namnet på – ”Brucato, tror jag, men i Italien säger man bara Mister” – och än så länge har han lite svårt att kommunicera med sin nye chef. Det är bara andretränaren som behärskar engelska.

Jonatan Berg får dock vara beredd på att det blir lite mer hett om öronen än när Pelle Olsson och Urban Hammar ledde träningarna.

– Han känns ganska typiskt italiensk. Impulsiv, med mycket känslor inblandade, säger Berg om Mr Brucato.

Den förre GIF-spelaren har gott hopp om att han ska lyckas imponera tillräckligt på tränaren och så småningom få börja spela matcher i den italienska tredjeligan.

– Det är riktigt skönt att vara med laget igen. Och jag kommer att ta en plats, lovar Berg.

Mer läsning

Annons