Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu hoppas Törnros på nya chanser

Sveriges äventyr i nordisk flickturnering slutade med ett chockresultat mot Island. Sandra Törnos byttes in, men kunde inte utöka sitt målfacit.
– Turneringen har gått helt okej. Jag hade kunnat prestera bättre i vissa matcher, speciellt när jag har fått så mycket speltid, sa Sandra Törnros.

Annons

Placeringsmatchen mot Island slutade bittert för de svenska tjejerna i nordisk flickturnering. Efter en kanonstart hade blågult ledningen med tre mål efter blott 28 minuter. Vinsten var i hamn, trodde de flesta, även spelarna. Men Island kunde reducera innan halvtid och efter pausen drabbades Sverige av en mental kollaps.

– Vi blev för osäkra i våra beslut, och gör inte det vi ska göra. Jag kunde inte se att det här skulle hända. Definitivt inte när tjejerna visade så mycket energi i pausen, sa förbundskaptenen Katarina Olsson.

Det tog 22 minuter och Elin Metta Jensen hade vänt matchen på egen hand med tre mål. Matchen slutade 5–3 till Island och Sverige fick åka hem med svansen mellan benen, speciellt med tanke på andra halvleken mot Island.

För Sandra Törnros gick turneringen bättre, åtminstone i siffror. Hon samlade på sig ytterligare landslagmatcher, och öppnade målkontot i blågult.

– Det är lite surt att jag inte fick starta mot Finland och Island. Jag tror att jag hade fått många möjligheter att göra mål mot dem. Men det var flera som inte hade fått spela så jag förstår att det ändras om en del i laguppställningen.

Nästa landslagssamling blir till EM-kvalet i oktober. Katarina Olsson gav under söndagen inga svar på om Sandra kommer att vara med, men menade att hon har lika stor chans som alla andra.

Sandra hoppas att hon har gjort ett tillräckligt gott intryck för att vara kvar i truppen.

– Vi kollade på videoklipp tillsammans och Katarina tyckte att jag hade utvecklats mycket, både på plan och utanför.

– Förhoppningsvis så hänger det inte bara på turneringen i Finland. Jag vet att jag kan bättre och det vill jag visa i klubblaget också, säger Sandra Törnros.

Mer läsning

Annons