Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu krävs det snart ett mirakel, Brynäs

Snart är hoppet ute för Brynäs att kunna hänga kvar i division 2. I går kom en ny förlust när Skiljebo vann med 2–1 (1–0). – Det kommer att krävas minst tre segrar på de fem matcher som återstår – ja, kanske ännu mer, säger tränaren Dennis Berglund.

Annons

Det ska sägas direkt att ingen i Brynäs ännu har gett upp hoppet. Men fortsätter laget att missa så många målchanser som i går – ja då blir det naturligtvis tufft.

– Det kanske kommer att krävas ett litet mirakel, men alla jobbar på, säger tränaren Dennis Berglund.

Brynäs är tre poäng efter Råsunda som för tillfället innehar kvalplatsen och snart måste alltså Gävlegänget vinna igen. Borta mot Skiljebo i går fanns det lägen även om den första halvleken inte går till historien som någon av de mer välspelade.

– Nej, det var ett ställningskrig där vi drog ned tempot och spelade ett bra försvarsspel. De försökte sticka in bollar bakom vår backlinje men lyckades inte riktigt med det, beskriver Dennis Berglund matchbilden.

Däremot var Skiljebo för ovanlighets skull ganska givmilda och tillät Brynäs till ett flertal möjligheter att ställa om spelet snabbt.

– Vi tog inte vara på det speciellt bra. Närmast var Wallace da Silva som hade en nick utanför, berättar Berglund.

I slutet av halvleken strulade Brynäsförsvaret runt egen kortlinje och Skiljebo fick höra och som så många gånger förr den här säsongen släppte Brynäs in ett mål.

– Vi fick inte bort bollen och de kunde peta in 1–0. En riktig käftsmäll så där minuten före paus, vi tränar mycket på att inte släppa in något på fasta situationer men det är vår akilleshäl helt klart.

I andra halvlek blev spelet mer öppet och Brynäs hade möjlighet att gå mer i djupet och flera fina lägen skapades. Wallace da Silva sköt i ribban i ett friläge och Omar Guidji sköt över – också det i ett friläge.

Strax därefter, i den 68:e minuten kom Skiljebos 2–0 snyggt, men innan Brynäs hann reducera i 85:e genom just Omar Guidji hade Kristoffer Fransmo en ribbträff han också.

– Vi hade 5–4 i avslut på mål, men vi missade för mycket för att få med oss en poäng, sammanfattade en besviken Dennis Berglund.

 

Mer läsning

Annons