Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ser det mörkt ut, Brynäs

Trots en man mer på plan i 65 minuter lyckades inte Brynäs ta poäng när serieledarna Falun var på besök på Måsberget.
Falun spelade disciplinerat och bjöd inte hemmalaget på många målchanser.

Annons

Vinst mot Falun var förmodligen Brynäs sista chans att hänga med i striden om kvalplatserna. Nu blev det inte så och det ser mörkt ut för Brynäs.

– Nej nu har vi nog ingen chans längre. Åtta poäng upp till kvalplats och endast sju matcher kvar att spela. Dessutom är Falun och kvarnsveden två riktigt stabila lag.

Att Falun är ett stabilt lag såg man om inte annat mot Brynäs. De lyckades hålla spelet uppe trots en man mindre och skapade riktigt fina chanser.

Trots alla chanser så var det två grova individuella misstag i Brynäs backlinje som bäddade för Faluns mål. Annars höll man tätt, mycket tack vare en mycket duktig Patrik Örnblom i hemmamålet.

0–1 målet kom på straff i den 32:a minuten, distinkt slagen av bortalagets nummer 24, Mats Theander. Sedan kvitterade Brynäs genom den duktiga forwarden Wallace Da Silva som språngnickade in bollen efter ett snyggt inlägg av Johan Törnquist.

Bara två minuter senare tog Falun ledningen igen efter miss i kommunikationen mellan back och målvakt. Linus Bohlin i bortalaget tackade och tog emot och slog in bollen i öppet mål.

Brynäs kom aldrig upp i normal kapacitet, man spelade för svårt i avgörande lägen, istället för att slå ett inlägg skulle man dribbla en gång till.

På Tisdag spelar Brynäs DM–Semifinal mot SIF 19:00 på Måsberget.

BRYNÄS–FALU FK 1–2 (0–1)

Målen: 0–1 (32) Mats Theander, 1–1 (57) Wallace Da Silva, 1–2 (59) Linus Bohlin.

Domare: Tommy Karlsson.

Publik: 112.

Brynäs tre stjärnor

3: Alexander Haglöw

2: Patrik Örnblom

1: Tobias Löfgren

Mer läsning

Annons