Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny SIF-seger – men Svanberg på sjukhus igen

Sandviken visar god höstform.

Jumbon IFK Sundsvall var inga bekymmer för SIF som vann med 2–0 på bortaplan – och nu ökar avståndet nedåt i tabellen.

– Att vi vinner matcher gör det ju lättare och lättare att titta uppåt och vi ska verkligen försöka krympa avståndet till topplagen, säger tränaren Tony Andersson.

Annons

Hösten är något av tradition den del av säsongen då Sandvikens IF är som bäst.

Och denna säsong verkar inte bli något undantag. På sex matcher efter sommaruppehållet har Sandviken vunnit tre och bara förlorat en.

Bortamatchen mot jumbon IFK Sundsvall inleddes på bästa sätt. Redan efter nio minuter iscensatte de båda anfallarna, Christopher Lundin och Filip Johannesson en kontring som den sistnämnde avslutade med att sätta ledningsbollen.

– Ett vackert fotbollsmål och fullt rättvist då vi redan från start visade att vi var det bättre laget, menar Tony Andersson.

Men trots spelövertag lyckades inte SIF göra fler mål under den första halvleken och hemmalaget kom lite närmare.

Men Sandviken tog åter tag i taktpinnen i den andra halvleken och hade god kontroll på matchen och en del bra lägen att göra mål. Men det var just det där att göra mål också…

– Vi har en väldigt bra period där i andra halvlek då vi ska stänga den här matchen. Men vi är inte så noggranna i våra avslut som man kan önska och vi får inte dit bollen, säger Tony.

Tur då att Sundsvall var på bjudhumör i matchens sista minut och gjorde självmål. Christoffer Siemensen slog ett inlägg som landade hos mittbacken i IFK, som bara skulle rulla hem bollen till målvakten men det uppstod ett missförstånd och bollen studsade in.

Detta var Sandvikens andra raka seger och nu har man ett betryggande avstånd ner till strecken, och kan blicka uppåt. Bara tre poäng skiljer till tvåan Rotebro.

– Vi har bara torskat en match under hösten och har börjat få bättre ordning på spelet, så det är klart att vi ser positivt på framtiden, säger Tony.

Mindre positivt var att mittbacken Alexander Svanberg åter tvingades bryta på grund av en smäll mot huvudet.

– Alex får väl ingen smäll direkt utan det är mer en whiplash. Han fick åka direkt till sjukhuset för undersökning men han fick följa med oss i bussen hem. Han ska till sjukhuset i Gävle för en kontroll till, säger Tony och fortsätter:

– Man kan inte annat än att tycka synd om Alex. Det har nästan gått lite troll i det hela. När andra får en boll i ryggen, får han den i huvudet. Vi får hoppas att det inte är någon ny hjärnskakning bara, säger Tony Andersson.

Thomas Forsberg

IFK Sundsvall–SIF0–2

(0–1)

Målen: 0–1 (9) Filip Johannesson, 0–2 (90) självmål.

Domare: Peter Boije, Frösön

Publik: 135

Så spelade SIF: Tim Markström – Sereya Mobaraki, David Svanberg, Daniel Killgren Andreas Sipuri – Henrik Juhlin (Christoffer Siemensen 87), Tobias Wanke, Alexander Svanberg (Eldar Abdulic 52), Shiri Dadgar (Nermin Celjo 87) – Christopher Lundin, Filip Johannesson.

Mer läsning

Annons