Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny storseger för Strömsberg

Jo, visst förlängde Strömsberg sin segerrad i svealandstrean.
Laget har inte fått stryk sedan den 2 maj och nu var det uppsalalaget Gamlis, som på hemmaplan fick känna på Strömsbergs styrka.
Gästerna vann med hela 8–0, efter att ha satt ett halvdussin bollar i hemmakassen redan vid pausvilan.

Annons

– Vi ledde med 2–0 efter dryga 20 minuter och redan här kändes det som att vi skulle vinna, säger en mycket nöjd Janne Lindström, chefstränare för Strömsberg.

Ja, även om det såg lite tveksamt ut för gästerna under de första tio minuterna, så hade inte ens då Gamlis mycket att komma med. Ett mål bortdömt för offside fanns dock med i bilden under matchupptakten.

Men när Micro Lööf efter dryga halvtimmen slog en högerhörna via ett hemmaben direkt i mål, så var matchen i praktiken körd.

– Ja, det kändes som om luften gick ur Gamlis, sa Lindström, som sedan hade nöjet att se ytterligare tre bollar som hamnade i hemmaburen.

Ett fjärde mål kom med fem minuter kvar av första havlek, Här var det Björn Berglund som svarade för ett inspel, som sedan Simon Grudeus nickade ner till målskytten Pontus Parling.

Men Strömsberg hann med ytterliggare två mål innan pausvilan. Parling satte sitt tredje mål för dagen och strax innan signalen för pausvila kunde också Thomas Hedlund näta.

Här var det Björn Berglund som blev nerdragen av hemmamålvakten. Målvakten åkte också på en frilägesutvisning. Straffen satte Thomas Hedlund säkert i nät.

– Vi ledde med hela 6–0 i halvtid och nu kändes det som om vi bara ville spela av matchen, sa Janne Lindström.

I slutet av matchen kunde ändå gästerna sätta ytterligare två mål. Jocke Blomqvist som vilade första halvlek ökade på till 0-7 och Björn Berglund kunde med mindre än tio minter kvar ordna till slutresultatet 0-8. Björn nickade in det sista målet.

– Vi känner en trygghet i vårt agerande ute på banan. Visst är vi starka offensivt men jag vill än en gång påpeka att hela vårt spel bygger på ett mycket bra försvarsspel av hela laget, sa Janne Lindström, som efter paus också böt in flera spelare.

– Nu gäller det att vi är ödmjuka inför varje match, menade Lindström angående kommande matcher. Nästa helg står ett hemmamöte med Täby på programmet.

Hela Strömsbergstruppen får naturligtvis klart godkänt för lördagsinsatsen på Österänge IP i Uppsala.

Annons