Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt bakslag för SIF

Skadedrabbade SIF åkte på en ny smäll mot Råsunda.
Förutom det oavgjorda resultatet, 1–1, hämtades Alexander Svanberg av ambulans – mitt under matchen.
Nu befaras en ny hjärnskakning.

Annons

Skadade nyckelspelare, och en rekordsvag inledning, har varit det genomgående temat för tabelljumbon Sandvikens IF under den första halvan av serien.

Den här gången var det Alexander Svanberg som drabbades. Han byttes in efter 60 spelade minuter, och tog Tobias Wankes plats på mittfältet.

Bättre huvudspel var tanken, men Svanberg hann inte vara på planen mer än fem minuter innan olyckan var framme. I en luftduell fick han en armbåge mot tinningen och föll ihop på konstgräset.

Båren kallades fram och Alexander blev liggande utmed sidlinjen tills ambulansen anlände. Spelet avbröts medan ambulanssjukvårdarna lyfte in den stillaliggande SIF-spelaren i ambulansen.

Det var inte första gången som just Alexander Svanberg drabbades av hjärnskakning. Det har hänt upprepade gånger och under fjolåret fick han ambulanstransport vid två tillfällen.

– Det gör ju att man är extra orolig. Jag hoppas de följer upp det här ordentligt, säger SIF:s assisterande tränare Leif Jonsson.

Han försökte peppa spelarna efteråt, med ett entusiastiskt ”en poäng, det är ett trendbrott”. Men det var mest hängande huvuden.

Anledningen var naturligtvis att man hade jättechanser till 2–1 och tre poäng, som dock bommades. Shiri Dadgar gjorde SIF:s ledningsmål, men Råsunda kvitterade omgående på ett knepigt motlägg, och SIF hamnade i otakt. Shiri Dadgar kunde blivit stor matchhjälte, men missade två rena frilägen under matchen.

– Det är för dåligt, jag borde gjort minst ett mål till. Sista gången trodde jag att målvakten skulle lägga sig och försökte lobba, men målvakten fick handen på bollen.

– De spelade mycket på kanterna, det hade varit bättre om vi hade kunnat bryta på mitten och ställa om.

Råsunda hade också bra chanser att avgöra matchen, bland annat ett stolpskott, så oavgjort var inte helt ologiskt.

– Jag vet inte om det var värmen eller vad det var, men vår andra halvlek var inte bra, säger målvakten, och tillika tränaren, Peter Bergqvist.

– När matchen väl börjat är jag bara målvakt, då tar Leif över allt annat. Jag måste koncentrera mig på mitt, säger Bergqvist.

Nästa uppgift för Sandvikens IF blir Sollentuna borta redan på torsdag.

SIF–Råsunda1–1

(1–1)

1–0 (31) Shiri Dadgar, 1–1 (32) Niklas Almqvist.

Jonas Österberg.

2–0 (0–0).

Dan Berg, Söderhamn.

441.

Peter Bergqvist – Jonas Österberg, David Svanberg, Khochin Ali, Johan Bergström – Filip Johannesson (91), Tobias Wanke (60), Rickard Wiklöf, Christian Gauffin – Shiri Dadgar, Anders Stenström.

Alexander Svanberg (in 60, ut 65), Johan Östlund (65), Zohair Tehini (91), Nermin Celjo, Niklas Nyström.

SIF:s tre stjärnor

Shiri Dadgar, a 3

David Svanberg, mb2

Johan Bergström, vb1

Mer läsning

Annons