Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt kontrakt för Brynäs

Brynäs klarade med nöd och näppe nytt kontrakt i trean efter att ha spelat lika, 1–1 hemma mot Dala-Järna. Resultatet innebär att båda lagen med minsta möjliga marginal spelar i trean nästa säsong.
– Det såg riktigt svajigt ut i dag, säger Brynästränaren Dennis Berglund om spelet.

Annons

Brynäs hade inför sista omgången två poäng till godo ner till kvalsträcket i division 3 södra norrland och mötte i går Dala-Järna hemma på Måsberget, laget som låg placeringen ovanför med samma poäng. Nere på kvalplatsen jagade Tunabro frenetiskt dessa två lag samt Strand, laget precis över strecket. Tunabro gjorde sitt genom en seger mot Valbo, men det gjorde även Brynäs och Dala-Järna då de spelade lika, 1–1. Det innebar att båda lagen klarade nytt kontrakt i trean.

Det räckte som sagt med oavgjort för båda lagen i matchen och det märktes även på spelet som innehöll mängder av bakåtpassningar, dåligt tempo och väldigt få målchanser. Men Brynäs hamnade dock ändå under lite press då gästerna tog ledningen med 0–1 efter ett frisparksmål.

Tio minuter in i andra halvlek kunde dock Brynäs kvittera efter att ha tagit över spelet, Pelle Carlssons hörna hittade Tobias Löfgrens huvud och 1–1 var ett faktum. Samtidigt fick man genom speakern även beskedet att Tunabro tagit ledningen i sin match, så resterande delen av tiden liknade mest slutminuterna mellan Sverige–Danmark i EM 2004. 1–1 och både Brynäs och Dala-Järna spelar i trean även nästa säsong.

– Vi är lite spända under första halvlek och det kändes inte riktigt bra, det såg riktigt svajigt ut i dag. Men när vi sedan får in kvitteringen är vi klara och det är förståeligt att det blir ett så avvaktande spel i slutet, spelarna är ju inte dumma, säger Brynäs tränare Dennis Berglund som ännu inte vet om han blir kvar nästa säsong.

– Det är inte bestämt ännu utan vi ska sätta oss ner och snacka om det.

0–1 (32) Mikael Aspelin, 1–1 (57) Tobias Löfgren.

4–0 (1–0).

3: Tobias Löfgren, mf

2: Pelle Carlsson, mf

1: Marcus Mattsson, b

Mer läsning

Annons