Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt och ungt SIF tog tre poäng

Sandvikens IF hade ett stort manfall på spelsidan i bortamatchen mot Hudiksvall i tvåan. Sjukdomar och avstängningar gjorde att det var ett ungt SIF-gäng som klev in på planen. – Med tanke på det är jag nöjd med segern, sa tränaren John Wall efter 2–1.

Annons

Namn som Goran Jovanovic, Olof Mård, Khochin Ali, Daouda Sall, Shiri Dadgar och Anders Stenström saknades i SIF-uppställningen. Dessutom gjorde bottenlaget Hudiksvall, som jagar förtvivlat för att komma över nedflyttningsstrecket, 1–0 redan i den åttonde minuten.

Ett tveksamt mål där SIF nog borde ha fått en frispark i momentet före. Det tyckte i alla fall den förfördelade Rickard Viklöv som protesterade så han fick en varning.

SIF kämpade dock på och fick ordning på spelet. En snabb kvittering i andra halvlek väckte spelarnas kämpaanda ännu mer.

– Dessutom ett riktigt snyggt spelmål, sånt som vi inte varit bortskämda med under den här säsongen, sa Wall.

Tobias Wanke, som fick chansen från start, lätta lyftning friställde elegant Christopher Lundin som iskallt slog till direkt.

Men det skulle komme motgångar för SIF också. Tio minuter från slutet åkte man på en straff sedan mittbacken George Waweru fällt en Hudikspelare. På nytt tveksamt och SIF-spelaren blev så frustrerad att han drog på sig sin andra varning och blev utvisad.

– Men Niklas Nyström räddade straffen snyggt och det var jäkligt skönt när vi snabbt kunde vända på spelet och avgöra, sa Wall.

En bra djupledsboll från Lundin hittade fram till Alexander Svanberg som avslutade. Målvakten räddade men Christian Gauffin Eriksson kunde lätt raka in returen.

– Vi vill gärna avsluta snyggt och det var bra för moralen att vände och vinna. Dessutom är det skönt att ge Brynäs en hjälpande hand där nere, avslutade SIF-tränaren.

Hudiksvall–SIF 1–2

(1–0)

Målen:

1–0 (8) Mikael Skjaervold, 1–1 (46) Christopher Lundin, 1–2 (81) Christian Gauffin Eriksson.

Hörnor:

5–4

Varningar, SIF:

Rickard Wiklöf, Christian Gauffin Eriksson.

Utvisningar, SIF:

George Waweru (två varningar).

Publik:

100.

Så spelade SIF:

Niklas Nyström – Jonas Österberg, Rickard Wiklöf, George Waweru, Johan Bergström – Filip Johannesson (Salar Ali 83), Tobias Wanke, Alexander Svanberg, Christian Gauffin Eriksson – Marcus Olofsson, Christopher Lundin.

SIF:s tre stjärnor

3:

Tobias Wanke, mf

2:

Niklas Nyström, mv

1:

Christopher Lundin, f

Mer läsning

Annons