Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oavgjort för Sandvikens IF – tappade serieledningen

Sandviken lyckades inte försvara sin serieledning över sommarvilan då man spelade 0–0 mot Gamla Upsala inför storpublik, 868 personer på Jernvallen.

– Det kändes som matchen mot Sollentuna fortfarande satt i benen på killarna och som det utvecklade sig så får vi vara nöjda med en poäng, säger tränaren Tony Andersson efter matchen.

Annons

I söndags spelade SIF strålande fotboll mot Sollentuna och man visade under matchens första 30 minuter att den formen fortfarande fanns kvar.

Man spelade en tempostark och rolig fotboll. Mycket fint passningsspel som ledde fram till ett par fina lägen.

Ett anfall som var värt ett bättre öde var när man tog sig fram på högerkanten och Andreas Sipuri avslutade med en snygg klack som var så nära att resultera i mål.

Men trots vackert spel var det mållöst i halvlek. Man tvingades också till ett tidigt byte då högerbacken Eldar Abdulic tvingades lämna plan efter drygt 40 minuters spel på grund av skada.

– Första halvlek tycker jag går klart till oss och vi har flera bra lägen att göra både ett och två mål, menar Tony.

I inledningen av andra så fick Tim Markström göra en fin räddning på en frispark och det spelövertag Sandviken hade i första halvlek hade bortalaget nu utjämnat.

Sandviken hade förtvivlat svårt att skapa något framåt och det såg lite tröttkört ut hos några av spelarna.

Man tog inte löpningarna som man gjorde i första halvlek. Tränare Andersson tror sig veta varför.

– Vi spelade 90 minuter på vattensjuk plan i söndags och den matchen satt nog mer i benen än vad vi ville kanske själv erkänna. Vi kommer inte alls upp i spelet som i första och är inte där riktigt mentalt. Jag tycker att det är Gamlis som går mer för en seger på slutet. Man ska väl aldrig vara nöjd med en pinne på hemmaplan men med tanke på hur det kom att utveckla sig i dag, så får vi vara det.

Nu väntar ett 18 dagar långt uppehåll från fotboll innan man drar i gång träningen igen den 11 juli.

• Kommer det att finnas några nya ansikten i truppen då?

– Det kommer det att finnas. Men hur många vill jag inte gå in på. Men visst kommer det att dyka upp ett par nya ansikten, säger Tony.

• Finns det någon risk att det försvinner någon också?

– Det finns det alltid risk för men det är inget jag i nuläget vill spekulera i.

Ni ligger nu tvåa efter vårsäsongen. Och av tradition så brukar ju Sandviken vara ett bra höstlag. Hur långt tror du att det här kan räcka när serien är över längre fram i höst?

– Vi ska vara med hela vägen och precis som du säger så är vi starka på hösten och det ska vi vara även i år, avslutar Tony.

Höstsäsongen drar i gång den 30 juli med bortamatch mot just Gamla Upsala.

Mer läsning

Annons